Les 24 Hores de la Vall del Tenes tindrà nou circuit a Can Montcau

La prova de resistència en ciclomotors se celebrarà del 3 al 5 de setembre

Esports

Les 24 Hores de la Vall del Tenes tindrà nou circuit a Can Montcau
Les 24 Hores de la Vall del Tenes tindrà nou circuit a Can Montcau

Lliçà d'Amunt

La 41a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes tindrà lloc del 3 al 5 de setembre. Dijous passat va tenir lloc la presentació de la nova edició de la cursa, que fins aleshores ja havien formalitzat les inscripcions un total de 33 equips amb 132 pilots.

La carrera tindrà lloc a una nova ubicació i per tant, un nou circuit amb un nou traçat. El nou circuit està ubicat al costat del Centre Comercial Leroy Merlin, de Lliçà d'Amunt. Concretament a Can Montcau, al costat de l'empresa Biokit i davant de la Mango. Aquest últim, propietari del terreny, i el que ha permès un acord i cessió de les terres.  Una ubicació molt ben connectada mitjançant vehicle propi i transport públic. Francesc Padró, president del Grup 24 hores, va confirmar que es tracta d'un nou lloc i una nova era. Aquest nou emplaçament serà un espai que permetrà fer créixer i evolucionar la cursa, ja que es tracta d'un circuit permanent i no desmuntable. Padró va fer un agraïment a l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt, i més concretament a la Regidoria d'Esports pel seu suport i el treball fet per disposar d'aquest nou espai.

Padró va confirmar la continuïtat de la cursa, malgrat que sigui un gran repte a causa de la situació actual. Va comentar que la cursa serà diferent de la resta d'anys a causa de les restriccions que hi ha actualment per la situació pandèmica. Tot i això, el Grup 24 Hores treballa per poder celebrar una cursa segura i amb totes les mesures adaptatives requerides per part de les autoritats i institucions públiques. S'estan estudiant diferents escenaris per afrontar una cursa amb garanties i oferir una situació de seguretat pels equips, públic i la mateixa organització. Així mateix, també ho va fer saber l'Ajuntament. Fran Sánchez, Regidor d'Esports, va indicar en el seu discurs que l'Ajuntament està compromès en tirar endavant la carrera però demanant responsabilitat  davant de la situació actual envers l'emoció de poder celebrar novament aquest gran esdeveniment pel món del motor. Va expressar l'estima que té cap a aquesta cursa, ja que ha participat molt pròximament en altres edicions com a pilot. És per aquesta raó, que va voler agrair la feina que fan als organitzadors, patrocinadors, serveis municipals, pilots, familiars, amics, mecànics i públic. Va indicar que aquest nou circuit serà d'ús exclusiu pel Grup 24 Hores pel que fa en esdeveniments del motor i va comentar que serà un circuit més adaptat a les exigències del moment.

Francesc Padró va agrair la col·laboració dels organismes institucionals com l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt, la Mancomunitat de la Vall del Tenes i la Conselleria d'Esports de la Generalitat que recolzen cada any aquesta mítica carrera. També va reconèixer el gran suport dels patrocinadors que any rere any creuen en l'esdeveniment i ajuden al fet que segueixi millorant. I sobretot a les desenes de voluntaris que aporten la seva col·laboració durant el cap de setmana i contribueixen que les 24 hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes sigui un èxit tant d'organització com d'espectacle. També va voler donar suport a tots els afectats per la pandèmia de la Covid-19. 

Per altra banda, Carme Riera, vicepresidenta de l'organització, va presentar de forma oficial la nova imatge de la 41A edició. Com en anys anteriors la imatge ha estat la finalista del concurs de dibuixos que organitza el Grup 24 hores entre les escoles de la Vall del Tenes. Riera va anunciar que el dibuix seleccionat ha estat el de l'any passat, ja que finalment no es va poder celebrar l'edició i es volia fer homenatge. La guanyadora del concurs és la Lucia Ballester, una alumna de l’Institut IES Lliçà. El seu disseny serà la imatge principal de l'edició i de tot el marxandatge corporatiu. Ballester va dir que amb el dibuix volia reflectir la importància de l'esport femení en el món del motor i va voler animar a la participació femenina a córrer aquesta mítica i única carrera del món del motor.

Primers inscrits

Entre els inscrits hi ha quatre equips internacionals (Bèlgica, Portugal, França i Itàlia), quatre de la Vall del Tenes, un equip mixta i un de fèmines, equips de Màster 40 i 4 equips de sub-20. Gran part dels pilots de Màster 40 són excorredors que han volgut tornar a viure l'experiència de la cursa en aquest nou emplaçament. Francesc Padró, president del Grup 24 hores, va destacar el seu agraïment per la rebuda que s'ha tingut després d'un any sense poder celebrar la cursa causada per la situació pandèmica que va obligar a posposar dita edició.

Igual que anys anteriors es continuaran mantenint diferents categories per obrir el ventall de participants en cadascuna d'elles i així facilitar la possibilitat dels equips menys professionals a competir i imposar-se en la categoria més adequada a cadascun d'ells.

Edicions locals