Folk taverner amb El Pony Pisador i Catfolkin

Els concerts de Ponent arrencaran amb les dues bandes festives, amb músics de la comarca

Cultura

Folk taverner amb El Pony Pisador i Catfolkin
Folk taverner amb El Pony Pisador i Catfolkin | El Pony Pisador

La música al parc de Ponent començarà amb una de les formacions que més festes majors recorrerà aquest any. I és que el directe d'El Pony Pisador ha sabut connectar, gràcies al bon humor, les melodies folk, les harmonies vocals i els jocs amb el públic. Aquest quintet barceloní, ampliat amb representació vallesana, mescla música folk i tradicional d'arreu del món amb un estil viu serà El Pony Pisador, un grup que mescla músiques tradicionals d'arreu del món amb un estil eclèctic i festiu, que aplega virtuosisme i humor, la clau de l'èxit per a temes com Tot és part de ser un pirata. 

Tres anys després del seu primer disc autoeditat –Yarr's i Trons–, El Pony Pisador va publicar Matricular una galera (Coopula, 2019), el disc que els ha dut a escenaris de tot Europa, i que va fer que el 2020 fos finalista als premis Enderrock en la categoria de millor cançó folk. En aquest segon treball, El Pony Pisador proposa un viatge pel món a través de la música marinera i les sonoritats folk, amb influències que van del swing al metal. Per defensar-lo, el grup incorpora una secció rítmica que completa la banda, composta per Ramon Anglada (guitarra, acordió i veus), Guillem Codern (banjo, harmònica, cant harmònic tuvà i iòdel), Miquel Pérez (violí irlandès, percussions i veu), Martí Selga (flauta de bec, whistle, contrabaix i veu), Adrià Vila (mandolina, bodhran, veu i cant iòdel), Enric Solé (contrabaixista), el molletà Oriol Pujol (piano) i el cardedeuenc Josep Puigdollers (bateria). La formació defensa ara el nou treball, Jajaja Salu2.

Repetidors a la festa

La nit es completarà amb uns coneguts de la festa de Blancs i Blaus. Els Catfolkin se sumarran a la vetllada de folk taverner. La banda vallesana està formada per Tito Álvarez (veu), Alberto González (acordió i veu), Carlos Sáez (baix i veu, Ernest Roca (bateria), Andrea Cárdenas (violí i veu), Pep Rubio (guitarra i veu) i Julia Gual (flauta i veu). El folk-rock festiu en català és l'ànima d'un concert, en el qual no faltaran els temes del nou disc Esclata i els clàssics que els han fet més populars, com Ratafia, Montseny i Boletaire vs pixapins. Catfolkin ja és banda veterana i arrossega un munt de reconeixements. El 2015 va ser el Premi Sant Jordi Fira de Músics de Cardedeu i el premi a la millor banda celta del concurs Wild Geese. El 2016 també van ser nomenats com a millor banda al concurs de música de Badalona. I el 2017 van rebre el Premi Talent a la cançó amb La nostra Barcelona i i van ser finalistes del concurs Sons de la Mediterrània.

Joan Garriga amb el Mariatxi Galàctic

Joan Garriga necessita poques presentacions, i menys a Granollers. El garriguenc, excantant i acordionista de Dusminguet i ànima de La Troba-Kung Fú, fa un parell d'anys que gira el nou projecte amb el Mariatxi Galàctic, una formació que s'inspira en el mediterrani de l'havanera i el raï, el Carib llatí, la Jamaica del reggae i el dub i el nord de Mèxic. Tot plegat ho mostren a l'EP Nocturns de vetlla i revetlla (Fina Estampa, 2019) i al seu primer àlbum El ball i el plany (2020). Sonaran en el directe que es podrà veure al parc de Ponent, que també estarà ple de clàssics de la trajectòria de Garriga. El viatge amb el Mariatxi Galàctic, però, es remunta a 2016, quan comencen a tocar versions revisionades de cançons pròpies dels grups anteriors i altres populars del cançoner de taverna i ball de plaça. La banda compta amb Rambo a la bateria, Marià Roch al baix elèctric i Madjid Fahem –exMano Negra– a la guitarra, i evidentment Garriga a l'acordió diatònic. De nou, Granollers viurà una gran nit de rúmbia vallesana!

Amb la 'Flor al cul'

Els osonencs Pelut i Pelat presentaran a Granollers el seu disc Flor al cul, un disc sobre la sort i que precisament es va publicar un dimarts 13, l'abril d'enguany. Es tracta d'un disc fresc, ple de fusió de ritmes mediterranis i amb unes lletres optimistes que conviden a moure el cos, i alhora homenatja la rumba catalana. La banda, integrada per nou músics, ha compartit escenari amb Oques Grasses, La Pegatina, La Troba Kung-Fú, Quimi Portet, Rumba Tres, Kaotiko, El Canijo de Jerez, entre d'altres. I han col·laborat en treballs d'Oques Grasses i Txarango. Tot i que aquest és el seu primer disc, fa temps que Pelat i Pelut gira en directe, amb peces com poemes de Verdaguer i altres poetes musicals.

Horaris

El Pony Pisador i Catfolkin, dissabte 21 22 h. Parc de Ponent

Joan Garriga i El Mariatxi galàctic, i Pelat i Pelut, dijous 26 22 h. Parc de Ponent

 

 

 

Edicions locals