Granollers clou una festa major atípica amb la victòria de 'la il·lusió'

Pep Callau fa de mestre de cerimònies d'un veredicte simbòlic i televisat en l'any sense competició de Blancs i Blaus

Cultura, Societat

Pep Callau, a l'ajuntament, amb els caps de colla de Blancs i Blaus
Pep Callau, a l'ajuntament, amb els caps de colla de Blancs i Blaus | VOTV

Granollers tancava diumenge a la nit 9 dies d'una festa major atípica, marcada per les restriccions arran de la pandèmia i que, malgrat tot, ha pogut ser un tastet d'entitats, elements festius i actes culturals. Enguany, però, no hi ha hagut competició de les colles i, per tant, el tradicional veredicte –que habitualment aplegava centenars de persones a la Porxada– s'ha convertit en un espai televisiu a VOTV en què l'indefectible Pep Callau proclamava un guanyador simbòlic: "la il·lusió".

El programa començava amb una Porxada buida i el capgròs de Callau –estrenat a la darrera festa major de 2019– entrant a l'ajuntament, també desert. Allà, el conegut speaker ha recordat els elements de la festa de Blancs i Blaus, fins a trobar-se amb els caps de colla, Xavi Raich i Jenni Moreno, així com altres membres de les entitats de cultura popular i l'alcalde i la regidora de Cultura.

I des del balcó de l'Ajuntament, Callau proclamava guanyadora de la festa major "la il·lusió, les ganes de festa, els mocadors al carrer, la gent de Blancs, la gent de Blaus, tot aquest ambient. La vostra força, la vostra pertinença a la colla, la il·lusió".

Jenni Moreno agraïa a blaves i blaus haver mantingut "l'essència i gràcies per currar colze a colze amb Blaus per tirar endavant aquesta festa que tant estimem". Això sí, també alertava: "Aquest any hem estirat la corda de la mateixa banca, però l'any que ve us esperem a l'altra banda estirant amb més força que mai!", deia la cap de Blaus, delerosa de la quarta victòria seguida de la colla. I malgrat la Covid, Blaus ha "escalfat la festa amb la caminada, han tornat les bitlles, els jocs, ens hem emocionat amb la dansa, han tornat les barres sota el sol de Ponent i hem tornat a olorar la pólvora pels carrers de Granollers", detallava.

Per la seva banda, Xavi Raich recordava com l'any passat Blancs va anunciar el fil conductor des de la televisió i com la colla encarava la festa amb més preparació que mai per guanyar. La Covid, però, ho va estroncar. "Les nostres ganes de fer festa han pogut amb tot", deia i agraïa a tots els qui han tirat endavant els seus actes. També posava sobre la taula el repte de recuperar l'any vinent "una festa participativa, per a tots i per a totes. Una festa blanca". Raich també lloava la feina conjunta amb Blaus, però alertava: "demà el que vam començar el 2019 s'acabarà el 2022. Blaus, uniu-vos, feu pinya, perquè venim per vosaltres!".

I, aquest cop per televisió, la imatge de l'intercanvi de mocadors posava el punt i final a la inusual Festa Major de Blancs i Blaus 2021.

Edicions locals