Del flamenc de Las Migas al folk rock d'Ebri Knight, amb la bateria local Laia Anglada

Versión Imposible i Seyka seran els altres protagonistes dels concerts nocturns

Cultura

Las Migas actuaran divendres a les 21.30 h al pati de la Masia de Carrencà
Las Migas actuaran divendres a les 21.30 h al pati de la Masia de Carrencà | Las Migas

El cap de setmana vinent Martorelles s'omplirà de música, especialment les nits del divendres 10 de setembre i del dissabte 11. Divendres hi haurà tres propostes en diferents espais del municipi. A les 21 h, les Colles de Festa Major faran una sessió de dj per a joves al parc de Can Sunyer.

Mitja hora més tard arrencarà al pati de la Masia de Carrencà el concert de Las Migas, un dels principals atractius musicals d'aquesta programació. Aquest grup amb el flamenc més femení, valent i alegre del panorama es defineix com a "quatre dones músiques, guerreres i viatgeres". Els espectadors gaudiran, entre d'altres, dels temes del nou disc, Cuatro, que incorpora textures electròniques alhora que es retroben amb les sonoritats flamenques dels seus inicis. Amb tot, Las Migas celebren més de quinze anys sobre l'escenari amb un espectacle que vol retre homenatge a totes les que alguna vegada van ser Migas i les que algun dia ho seran.

Seyka tornarà a tocar a Martorelles, d'on són alguns dels seus membres | Dani Lopez

Per acabar la nit, un clàssic de les darreres festes baixvallesanes: Versión Impossible. El showman David Moreno presentarà el seu projecte musical acompanyat per cinc grans músics amb qui rendiran tribut a diferents artistes de totes les èpoques i estils. Fito, Dani Martin, Shakira, Julio Iglesias, Camilo Sesto, Eros Ramazzotti, Louis Armstrong o Estopa en seran alguns; però les espurnes de la música urbana del moment tampoc hi faltaran en un xou amb molt humor i una constant interacció amb el públic.

Pel que fa a dissabte, el pati de la Masia de Carrencà acollirà a partir de les 22 h un doble concert amb aroma local. Els primers a actuar seran Seyka, qui ja es van estrenar a Martorelles el juny a la Festa de Primavera de Can Sunyer. Els vuits joves músics portaran a Carrencà l'essència del reggae més jamaicà.

Tot seguit serà el torn per a un altre dels plats forts de la festa, Ebri Knight, del qual en forma part la martorellesenca Laia Anglada a la bateria des del febrer del 2020. La banda de folk rock explica que: "Des del principi ens hem arrelat a les melodies que sortien del nostre poble, als instruments tradicionals i a les veus populars que han sonat des de fa segles pels carrers de la Catalunya folklòrica". Alhora reivindiquen que "allò popular no pot deixar de ser enèrgic i el folk té tota la força del poble que té al darrere i de tot aquell que vol canviar el món". Els Ebri han tret nou disc aquest 2021, Carrer, que els espectadors podran gaudir a Martorelles.

La bateria martorellesenca Laia Anglada tocarà dissabte a casa amb Ebri Knight | Ebri Knight

Tres vermuts musicals

No només als vespres hi haurà concerts, sinó que per als migdies (12 h) s'han preparat tres vermuts musicals al pati de la Masia de Carrencà. El primer serà divendres 10, amb 2 Princeses Barbudes, que fan cançons pop amb instruments petits i de joguina i amb lletres "divertides, imaginatives, plenes d’humor i lliures de moralismes" adreçades tant a petits com a grans.
Frecuencia Bandarra, grup que assaja a Martorelles, protagonitzarà el vermut de dissabte amb el seu directe rock-blues i rumba canalla fent les millors versions de Sabina, Extremoduro, Barricada o Fito, i fins i tot de Raimundo Amador i Kiko Veneno. Per últim, el darrer vermut musical serà diumenge i anirà a càrrec d'Alejandro Delgado Jazz trio.

Edicions locals