El MiniBeat es torna a posposar, per quarta vegada, fins al maig

Arcada Koncerts considera que les actuals restriccions a la cultura farien perdre l'essència del festival familiar

Cultura

La cinquena edició del Festival MiniBeat, que s'havia de celebrar aquest setembre a Roca Umbert, s'ha posposat fins al diumenge 8 de maig de 2022. L'associació organitzadora Arcada Koncerts i l'Ajuntament de Granollers han pres la decisió, després de considerar que amb les condicions de restriccions actuals "no és possible dur-lo a terme amb una mínima decència", fer-lo "com el coneixem i com volem que sigui".

Arcada Koncerts ha ajornat ja quatre vegades el MiniBeat, que tenia fixada com a primera data de la cinquena edició el 10 de maig de 2020. Així, els organitzadors esperen que aquesta vegada sigui la definitiva. "Amb les condicions que ens imposen se’ns ha fet impossible trobar la manera de què el Festival MiniBeat no perdi la seva essència, la seva finalitat, que no és més que transmetre als més petits els valors de la música alternativa i de qualitat. Que els nostres fills valorin la música pel que transmet i no per les seves vendes, i que l’actitud és fonamental per encarar les situacions adverses com amb la que estem immersos actualment", detallen en un comunicat.

El Festival MiniBeat consta d’una sèrie de concerts i activitats, que "són impossibles dur a terme asseguts en cadires i respectant la distància de seguretat que ens marquen des de l’Ajuntament i el Procicat. La música del MiniBeat necessita el contacte, necessita llibertat de moviments, necessita la calor i la vitalitat dels més petits sense restriccions", expliquen els organitzadors.

"Com que no sabem quant duraran totes aquestes restriccions a les llibertats individuals, i sembla que ens haurem d’acostumar a conviure amb alguna mena de virus, des d’avui mateix ja ens posem a treballar a recol·locar a totes les bandes i activitats d’aquest any a la pròxima edició. Farem mans i mànigues per trobar la manera de mantenir l’essència del MiniBeat i trobarem la fórmula", afegeixen.

Les entrades actuals serviran per a la nova data del 8 de maig i, en cas que no s'hi pugui anar, Arcada Koncerts retornarà l'import, a través del web minibeat.cat i el formulari Venda entrades. Amb tot, l'organització destaca com, des del 10 de maig i després de quatre ajornaments, ningú ha retornat l'entrada adquirida en el seu moment. "Ens omple d'orgull el suport rebut, i valorem enormement l'esforç que tota la gent implicada en aquest projecte participatiu i sense ànim de lucre. És precisament tot aquest suport el que ens fa continuar endavant fins a poder finalment realitzar l'esperada 5a edició d'un festival únic i especial", conclouen.

Edicions locals