La reconeguda pallassa Pepa Plana prepararà el nou espectacle al TAG

La companyia de l'artista hi farà residència al setembre i octubre

Cultura

Assaig d'aquests setembre al Teatre Auditori de Granollers
Assaig d'aquests setembre al Teatre Auditori de Granollers | TAG

La companyia Pepa Plana farà residència al Teatre Auditori de Granollers (TAG), durant el setembre i l'octubre, per preparar el seu nou espectacle, Si tu te'n vas, que també es podrà veure a l'equipament granollerí durant la temporada 2022-23.

Durant el setembre, es preveu que s'acabi de perfilar l'obra, que compta també amb les actrius i pallasses Noël Olivé i Lola González –fundadora de la companyia Lolita Corina–. Amb Pepa Plana formaran un trio de pallasses tradicionals que reviuran els números més coneguts del repertori clown, amb una història que els donarà unitat. Es tracta d'un espectacle d’humor i clown amb una clara mirada femenina.

A l’octubre la residència serà de tipus tècnica per tancar totes les qüestions de llum i so de la proposta i, finalment, s’oferirà un assaig obert per a col·lectius i grups de la ciutat.

Pepa Plana, actriu i pallassa catalana, nascuda a Valls, és un referent nacional en el gènere per la qualitat dels seus espectacles i per la seva contribució en la visualització de les pallasses –ha destacat com una de les grans figures en l’àmbit europeu–.

L’artista, que prové del món de la interpretació, és llicenciada a l’Institut del Teatre de Barcelona l’any 1989. Després dels seus primers passos va fundar la companyia Pretèrit Perfecte amb la que varen crear 3 espectacles. El 1998 va fer el pas definitiu per crear la seva pròpia companyia amb una clara intenció de fer teatre de pallassos pensats per a un públic adult i és així com ha estrenat i girat 10 espectacles.

Juntament amb el reconeixement del públic ha estat guardonada amb nombrosos premis, on destacaríem el Premi Nacional de Cultura 2014 atorgat per la Generalitat de Catalunya. Tot això ha fet que Pepa Plana sigui la pallassa catalana més reconeguda de l'escena actual.

Edicions locals