Parets no es planteja fer una nova rotonda d'accés al polígon Llevant

Un estudi de la Diputació proposa construir una nova rotonda a l'avinguda Francesc Macià

Societat

Parets no es planteja fer una nova rotonda d'accés al polígon Llevant
Parets no es planteja fer una nova rotonda d'accés al polígon Llevant

Lliçà de Vall, Parets del VallèsSergio Carrillo

La regidora d'Urbanisme, Rosa Martí, ha assegurat que el consistori no es planteja efectuar les propostes fetes per la Diputació de Barcelona en un estudi que analitza l’impacte de la mobilitat interna de Parets a causa de l’ampliació del tercer carril en sentit sud a la C-17.
 

Una de les principals recomanacions de l'estudi és transformar la intersecció en T de l’avinguda de Francesc Macià amb el carrer Tenes en una rotonda. Això permetria que pogués funcionar com a alternativa per a la redistribució del trànsit d’entrada i sortida del polígon.

Però Rosa Martí apunta que no s'han plantejat "en absolut" fer-hi aquesta rotonda. L'edil paretana considera que la mobilitat al polígon Llevant Industrial ja està resolta amb la rotonda existent. Tanmateix, afegeix que "això és un estudi i sempre es pot considerar si seria convenient, però de moment no tenim cap previsió de fer-ho".

Pel que fa al possible augment de mobilitat interna que podria assumir el polígon a causa de la supressió d'una entrada a l'autovia, Martí creu que no serà tan important: "Tampoc eren molts els que sortien allà, perquè realment era una sortida molt perillosa".

Així que, tenint en compte que la competència de fer-hi una rotonda o de deixar-ho tal com està és del consistori, la recomanació de l'estudi de la Diputació no tirarà endavant ara per ara.

Augment de mobilitat a Lliçà

D'altra banda, l'estudi de la Diputació apunta que el futur desenvolupament urbanístic El Pla 2 de Lliçà de Vall "generarà un increment de la mobilitat que circula per la xarxa del polígon Llevant i per l’avinguda de Francesc Macià cap a la C-17". Martí entén que hauria de ser dins del terme de Lliçà de Vall on es resolgués aquest augment de mobilitat, potser "a través de la carretera de Sabadell, que connecta amb la C-17".

Per la seva banda, des de l'Ajuntament de Lliçà de Vall apunten que, a diferència del que esmenta l'estudi, "no és cert que des del nou polígon del Pla 2 s'hagi d'anar fins a Parets (avinguda Francesc Macià) per agafar la C-17". Per un cantó recorden que "el projecte executiu del tercer carril preveu una incorporació i una sortida des de Lliçà de Vall, tal com tenim actualment". A més, afegeixen que amb el desenvolupament del polígon es contempla "un nou vial seguint el curs del riu Tenes entre el polígon Llevant fins a arribar a la C-155", que té enllaç amb la C-17. Per tant, assegura el consistori llissanenc que "els vehicles no hauran de desplaçar-se necessàriament fins a Parets per incorporar-s’hi".

Edicions locals