'Amb ganes de seguir repartint guspires d'art per Santa Maria'

El festival impulsat per Pau Segalés ha estat un èxit d'assistència

Cultura

L'acròbata Jessica Arpin va actuar diumenge al matí a la pista poliesportiva amb el seu xou 'Kalabazi'
L'acròbata Jessica Arpin va actuar diumenge al matí a la pista poliesportiva amb el seu xou 'Kalabazi' | Joanma Gómez / Festival Guspira

El cap de setmana passat va tenir lloc la primera edició del Festival Guspira, impulsat pel mag i programador Pau Segalés. Una primera edició que ha atrapat la ciutadania de Santa Maria i dels voltants, amb una alta assistència de públic a les diferents propostes programades.

"Hem omplert gairebé tot", diu Segalés, qui afegeix que "el dia que trontollava una miqueta era dissabte al vespre, que hi havia dos concerts amb un aforament molt gran (500 persones)". Qui sí que va exhaurir les entrades al parc de la Torrentera va ser el Tortell Poltrona: "Es van esgotar, però perquè és qui és, perquè portar un referent dels pallassos a nivell mundial com ell evidentment arrossega moltíssima gent".

A més del reconegut pallasso, el mag Pere Rafart, el duo musical Mireia Vives & Borja Penalba, l'acròbata Jessica Arpin, o la instal·lació Trepitgem Fusta del mateix programador van ser algunes de les propostes. "Hi ha hagut un nivell artístic molt alt i ens serà complicat de cara a l'any que ve seguir mantenint-lo, perquè hem posat el llistó molt alt", apunta Segalés, qui també assegura que dels cinc festivals que ha organitzat, aquesta ha estat "la primera edició més gran que he fet".

Aviat ja començaran a preparar conjuntament amb el consistori la següent edició, amb alguns reptes com "trobar la manera que la gent de Santa Maria no es quedi sense entrada", però també "amb ganes de seguir repartint les guspires d'art per Santa Maria i que ho pugui veure moltíssima gent".

Edicions locals