La Tecla Sala presenta la primera mostra retrospectiva del granollerí Vicens Vacca

L'exposició 'Fora de cap lloc' inclou peces de l'artista, referent de l'art sonor, que van des dels anys 80 i fins a l'actualitat

Cultura

Vicens Vacca
Vicens Vacca | Roc Pont

El Centre d’Art Tecla Sala, a l'Hospitalet de Llobregat, presenta aquest dimecres la primera retrospectiva dedicada al granollerí Vicens Vacca, un dels artistes de referència de l’art sonor a Catalunya, amb una selecció de 15 treballs que van des de la dècada dels anys 80 fins a l’actualitat. Fora de lloc, produïda per Tecla Sala, es podrà veure fins al 9 de gener de 2022 a l’Espai 1 del centre d’art.

Descendent d’una família de músics de jazz, Vacca opta per l’art contemporani i se salta, així, la tradició familiar. Amb tot, en l’obra de Vacca el so mai és un complement addicional, sinó un element corpori amb qualitats plàstiques, materialitzant-lo en l’espai com un objecte escultòric.

L’exposició abasta més de 35 anys de la trajectòria de l’artista, començada a mitjans dels anys 80, que ha experimentat amb la incidència del so en el mitjà artístic. S’hi inclouen produccions com Literatura universal (1986), una acció amb el premsatge i cisallament d’un automòbil ple de llibres; l’obra sonora Història de la música (1996); Zero còpia (2014-2016), en què es qüestiona l’autoria de l’obra d’art, o Zen (2016-2018) i Grand Hall Lament (2013), apps sonores per a telèfons mòbils, entre d’altres.

Els treballs de Vicens Vacca s’han pogut veure al Museo Patio Herreriano de Valladolid, a la galeria Play i l’espai Errant Sound de Berlín, a La Virreina Centre de la Imatge, el Museu Picasso i l’Arts Santa Mònica de Barcelona, i a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, entre d’altres.

Vicens Vacca és també impulsor del cicle d'art contemporani Ítem Sèries del Casino de Granollers.

Edicions locals