Disc de debut de la banda stoner Sleeping Giant

La formació compta amb el roquerol Esteve Cortès, el granollerí Jordi Daví i el cerdanyolenc Noé Huerta

Cultura

Disc de debut de la banda stoner Sleeping Giant
Disc de debut de la banda stoner Sleeping Giant

Sleeping Giant, el gegant adormit ha despertat. I és que aquest trio d'stoner rock ha tret a la llum el seu primer treball discogràfic, un EP de nom homònim amb cinc cançons pròpies i una versió d'Alice in Chains, que és tota una declaració d'intencions d'aquest trio vallesà.

I és que el roquerol Esteve Cortès Martí (veu i guitarra), el granollerí Jordi Daví González (baix i cors) i el cerdanyolenc Noé Huerta Cenoz (bateria) es van trobar casualment fa tres anys quan eren músics parats, com el gegant, que no tocaven en cap banda. Sleeping Giant és un nom que recorda aquell moment i el despertar musical. Daví va ser el darrer en arribar al grup, quan després de dos anys sense tocar es va apuntar amb uns amics per fer-ho a l'estudi que Cortès té a la Roca, l'Stonewaves, que també té una sala per assajar. "L'Esteve em va dir que estava formant un grup amb el Noé, i ja feia un parell d'anys que quedaven per tocar. Jo ho vaig provar i hi va haver molt feeling", relata Daví. I és que els tres músics tenen referents musicals similars, amb bandes dels 90 com Soundgarden i els mateixos Alice in chains, i dels 70, com Led Zeppelin i Black Sabbath.

La projecció de Sleeping Giant s'ha vist estroncada per la pandèmia, però l'han aprofitada per compondre i gravar a Stonewaves aquest treball, masteritzat a l'estudi Ultramarinos i que ja es pot escoltar a Spotify i Apple Music –trobareu l'enllaç al compte d'Instagram @sleepinggiant.music–. La intenció, però, és que també tingui un suport físic en format vinil "perquè sona molt millor, i hi ha un tema romàntic d'apreciar el conjunt del disc", reconeix Daví, qui és l'encarregat també de la imatge gràfica del grup.

Sleeping Giant vol ara promoure el seu treball i es prepara el directe i la posada en escena.

Edicions locals