Esteve Plantada guanya el 34è premi de poesia Rosa Leveroni de Cadaqués

El jurat li ha reconegut l'obra 'La conca de pols' i ha destacat l'alta participació i qualitat dels textos rebuts

Cultura

Esteve Plantada
Esteve Plantada | Pere Francesch / ACN

El poeta Esteve Plantada (Granollers, 1979) ha guanyat el 34è premi Cadaqués a Rosa Leveroni de poesia catalana amb l'obra La conca de pols. El jurat ha destacat l'alta participació i la qualitat dels textos rebuts en aquesta categoria.

Dolors Miquel ha obtingut el Premi Cadaqués a Quima Jaume de Reconeixement a la Trajectòria literària, i Marc Arnal ha merescut el premi Cadaqués a Carles Rahola de periodisme per l'article Peter Harnden i Lanfranco Bombelli: la casa de l’escultora Mary Callery a Cadaqués, 1961-1963, publicat a la revista cultural digital El Temps de les arts.

Dissabte (11.30 h) se celebrarà l’acte d’adjudicació dels premis, al Teatre Art i Joia de Cadaqués. L’acte serà conduït per l’actriu Francesca Masclans, i inclourà un recital del poeta Biel Mesquida, qui va guanyar l'anterior edició del Premi de Reconeixement a la Trajectòria literària, acompanyat de l’actriu Pepa López.

Esteve Plantada també ha publicat A l'ombra dels violins (La Magrana, 1997), Fosca Límit (AdiA, 2015), Big Bang Llàtzer (Lleonard Muntaner, 2016. Premi de Poesia Mediterrània Pare Colom) i Troncal (LaBreu Edicions, 2020). Ha estat inclòs en diverses antologies, com ara Ningú no ens representa. Poetes emprenyats, Poésie catalane: les voix ne dorment jamais (Exit, revue de poésie, Quebec, 2010). Ha estat traduït al castellà, francès i basc.

Edicions locals