El públic respon a la crida del Fitkam

El festival de teatre infantil i juvenil de Montmeló ha tancat una vuitena edició amb més d'una vintena d'espectacles

Cultura

El públic respon a la crida del Fitkam
El públic respon a la crida del Fitkam

Montmeló

Montmeló s'ha convertit aquest cap de setmana en el punt de trobada del teatre infantil i juvenil a Catalunya. Durant dos dies, Montmeló ha acollit vint-i-dos espectacles familiars de gèneres tan diversos com circ, teatre, titelles, pallassos, màgia o música.

El festival s'ha celebrat en sis espais diferents del municipi, s'ha hagut de variar algunes localitzacions a causa dels aforaments reduïts per la pandèmia, però s'ha seguit oferint una proposta variada en gran, mitjà i petit format, així com les localitzacions exteriors.
 
El festival infantil i juvenil de teatre, FITKAM, ha tancat la seva vuitena edició assolint els seus objectius, per una banda, oferir una proposta innovadora i de qualitat, i d'altra, comptar amb una bona acollida per part del públic i professionals. Les dues coses s'han aconseguit, els espectacles han tingut una bona rebuda, i el festival ha omplert el 92% d'ocupació en les sales del pavelló, la sala polivalent, el museu, l'espai G2M i l'amfiteatre de la Torreta. Des de l'organització asseguren que "ha estat un repte important celebrar aquest FITKAM, però des de l'Ajuntament de Montmeló fem una aposta clara per la cultura. Estem molt satisfets perquè, tenint en compte l'aforament reduït al 70% i el context actual, 2.750 persones s'han acostat al festival. Ha superat les nostres expectatives. Des de demà mateix ens posem a treballar en l'edició del 2022 que tindrà lloc de nou a finals del mes de maig". 
 
L'Agustí Coll, director artístic del festival, destaca que el festival ha fet un pas endavant i s'ha adaptat a unes condicions adverses provocades per la pandèmia. Malgrat canviar les dates del maig a setembre, d'estar una edició sense poder celebrar-se, i reduir l'aforament, el FITKAM, ha demostrat un cop més que és un festival consolidat i útil, que compta amb la confiança del públic, i té llarg recorregut dins del sector. Coll diu que "artistes, programadors i promotors culturals es troben a Montmeló per enriquir el sector i fer-lo créixer, les ganes de tirar endavant i continuar programant cultura no falten". Enguany, un total de 74 programadors de 42 entitats diferents han estat presents al festival. 
 
Els espectacles i les companyies que han participat en l'edició de 2021 de FITKAM són: 'Com gat i gos' de Teatre Animal, 'Cua de rata' de Cia. Ton Muntané, 'Tentempie' de Cia. Penélope y Aquiles, 'Piano clown concerto' de Carlos Bianchini, 'Elmer, l'elefant de colors' de Tutatis Distribucions, 'Tempus' de El que ma queda de teatre, 'La rateta Martina i el ratolí Serafí' de la Companyia DeLiRi, 'Giramondo' de la Cia. El Negro y el Flaco, 'Galetes de formatge' de Txo Titelles, 'Absurditties' de Cia. Mortadelo & Manzani, 'Remember Show' de Teatre Mòbil & Marcel Gros, 'La Different Orquestra' d'Always Drinking Marching Band'Circus' de la Cia. Jordi Bertran, 'Les vacances de Madame Roulotte' de La Bleda, 'El circ dels impossibles' del Mag Stigman, 'Klé' d'Addaura Teatre Visual,  'La Mama dels arbres' de Fes-t'ho com vulguis, 'Naguis & Bobas' de la Cia. Boris Ribas, 'El meravellós teatre de la Lea' de l'Associació Artística 'Imagina' de Milnotes. 
 
El FITKAM l'organitza l'Ajuntament de Montmeló amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. 

Edicions locals