Lucía González i Kevin Suárez fan doblet al Ciclocròs de les Franqueses

La Unió Ciclista celebra dissabte el Dark Cross i diumenge el Gran Premi KH-7 Internacional

Esports

Lucía González i Kevin Suárez fan doblet al Ciclocròs de Les Franqueses
Lucía González i Kevin Suárez fan doblet al Ciclocròs de Les Franqueses | Xavier Solanas / SomLesFranqueses

Els teòrics ciclistes favorits del Nesta MMR CX-Team, Lucía González i Kevin Suárez, han estat els grans protagonistes de l'inici de la Copa Catalana de Ciclocròs 2021 amb la doble cita de Les Franqueses del Vallès. Els dos campions estatals han guanyat les dues curses franquesines amb la tercera edició del Dark Cross by Destroy Mechanical de dissabte nit i el Gran Premi KH7 Internacional UCI-C2 de diumenge.

La cursa nocturna de dissabte, única de l'estat espanyol, comptava amb més de 200 inscrits, als que caldria sumar uns 70 més entre la no competitiva i els infantils. Lucía González va tenir com a màxima rival Aida Nuño (Rio Miera - Cantabria), que va superar en 48 segons. Al tercer lloc, va quedar Lídia Pinto, també del Nesta - MMR CX Team. En categoria masculina, un dels millors especialistes en ciclocròs estatals com és Kevin Suárez feia valer la seva condició de favorit i a partir de la segona volta imposava un fort ritme que el destacava en solitari fins a la victòria final. Àlex Ruiz (Valverde Team) i Tomàs Misser (El Corredor CC) van completar el podi.

El matí de diumenge, es va celebrar la segona cursa del cap de setmana amb el Gran Premi KH7 Internacional, de categoria UCI C2 i que reuniria a Les Franqueses un bon grapat d'especialistes estatals, catalans i també francesos i d'altres països, amb més de 250 inscrits. Amb l'embranzida de la nit anterior, Lucía González tornava a demostrar un gran estat de forma i, tot i tenir una cursa més igualada que el dia anterior, es tornava a presentar en solitari a la línia d'arribada. Sara Cueto (Women Cycling Sport Burgos), que no havia participat al Dark Cross, acabava segona a només 17 segons, mentre que Lídia Pinto (Nesta MMR CX-Team) aconseguia el seu segon tercer lloc consecutiu. Aida Nuño s'havia de conformar amb el 4t lloc. 

Pel que fa a la cursa masculina, Suárez va haver d'enfrontar-se a un os molt dur en la figura del neerlandès S23 Luke Verburg, a qui no va poder batre fins a la mateixa línia d'arribada. El francès Eliote Ponchon, també de categoria S23, completaria el podi arribant a 37 segons dels dos protagonistes.

La Copa Catalana CX 2021 continuarà, en principi, al VI Ciclocròs de La Garriga el proper 17 d'octubre.

Edicions locals