La Garriga viu del 8 al 10 d'octubre la 10a edició de les Jornades Modernistes

El municipi ha programat tota mena d'activitats durant tot el ca de setmana

Cultura, Societat

La Garriga viu del 8 al 10 d'octubre la 10a edició de les Jornades Modernistes
La Garriga viu del 8 al 10 d'octubre la 10a edició de les Jornades Modernistes

La Garriga celebrarà aquest cap de setmana la 10a edició de les Jornades Modernistes, que inclouran visites guiades, música, tallers, xerrades i activitats familiars. Totes les activitats requereixen reserva d'entrades o registre previ, ja que les places seran limitades.

Enguany, els balnearis se sumen a les jornades amb activitats, àpats i circuits termals a preus especials. A més dels circuits termals, dissabte hi haurà la xerrada-degustació El vermut com a beguda i factor social i un sopar de gala modernista amenitzat pel trio de jazz Lite Bites.

Diumenge hi haurà l'escape modernista Narcisa Freixas, l'última cançó, una gimcana de descoberta d'espais modernistes del municipi. El carrer Banys acollirà la mostra d'oficis, amb demostracions en directe d’artesania d'orfebreria, forja o vitralls; i tallers d’elaboració de fermalls i collarets amb motius modernistes. Dissabte hi haurà microescenes teatralitzades, i diumenge hi haurà portes obertes a Can Raspall i una visita guiada amb el títol El modernisme de la burgesia.

La companyia Frec a Frec oferirà unes escenes de vodevil itinerants amb el títol Les normes de seducció, que ajudaran a descobrir la societat de l'època. En la 10a edició de les Jornades Modernistes tampoc no hi faltaran les xerrades, i diumenge se celebraran les Festes del Bosc, organitzades per la Fundació Martí l'Humà, amb concerts i activitats per retre homenatge als autors i artistes de l'època.

Finalment, diumenge al matí torna la desfilada modernista a la plaça de l'Església per mostrar la indumentària de l'època, i a la plaça de Can Dachs sonarà música de principis del segle XX amb la banda Miratjazz.

Edicions locals