Torna la Marató d'Oncovallès contra el càncer de mama

Dimarts, la Porxada acollirà activitats des de les 9.30 h i fins al vespre, amb l'encesa del llaç rosa

Societat

Com cada any, Oncovallès encendrà dimarts, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, un gran llaç rosa a la plaça de la Porxada. Enguany, després que l'any passat la pandèmia fes reduir moltes activitats, l'acte anirà acompanyat amb l'habitual Marató, que començarà a les 9.30 h i acabarà a partir de les 19.30 h amb l'encesa d'espelmes.

La jornada, amb el lema La prevenció va primer, comptarà també amb actes arreu del Vallès Oriental, amb 43 taules informatives a centres d'atenció primària (CAP i ABS), 33 a ajuntaments i més de 40 farmàcies. A més, dimecres també hi haurà una taula informativa al mercat setmanal de les Franqueses, entre altres activitats.

A l'acte central de la Porxada hi haurà una desena d'activitats de sensibilització i per recollir fons. La Marató començarà amb un taller escolar amb l'Arterapeuta Núria Molina. De 10 a 13 h, la coordinadora d'Oncovallès, Carme Grau, i la terapeuta dels serveis comunitaris de l'entitat, Núria Vilamala, presentaran els Serveis Comunitaris amb l'EMT.

Ja al migdia, qui s'apropi a la Porxada podrà conèixer de primera mà el projecte Fletxes per l'Esperança i participar en un taller per moure el cos.

A la tarda, de 17 a 18 h, hi haurà una classe de zumba a càrrec del CEM les Franqueses. A més, a partir de les 17 h i fins al vespre es podrà fer un tast de xocolatada de la Bibi. A les 18 h, es farà una altra presentació de Fletxes per l'Esperança, i a les 18.30 h hi haurà una demostració de ball de l'escola Swing. A les 19 h els Xics de Granollers participaran en la marató d'activitats, que es clourà a quarts de 8 del vespre amb l'encesa.

A més, durant tot el dia hi haurà instal·lada una taula informativa, una taula de psicooncologia, un taller de la imatge, una taula de cotilleria íntima oncològica, roba d'esport, perruques, mocadors, productes dermatològics de La Roche Posay, bosses de colostomia i altres productes per ajudar als pacients oncològics. També hi haurà la carpa solidària del projecte Talla'l la cua pel càncer i apadrina una perruca, a càrrec de Margaret i Mossos solidaris.

Edicions locals