El Teatre Auditori estrena dos formats de programes per captar nous públics

Són un programa de televisió i un podcast d’àudio vinculats a la temporada de clàssica

Cultura

Laia Saperas i Oriol Padró són els responsables del podcast 'Sons en el temps'
Laia Saperas i Oriol Padró són els responsables del podcast 'Sons en el temps' | C. R.

L’ombra del desaparegut músic i pedagog Carles Riera és allargada i el seu llegat continua donant fruits. El títol d’un dels llibres divulgatius, Sons en el temps, ara dona nom a un podcast acabat d’estrenar que recull el seu esperit i és un volgut homenatge a “una persona que va aportar molt a la ciutat”.

La iniciativa ha sorgit d’una proposta d’Oriol Padró, col·laborador del SomGranollers, i Laia Saperas, tots dos sense experiència prèvia en el mitjà però sí vinculats al món musical i amb un passat comú als Amics de la Unió. La Laia com a intèrpret i des del vessant docent i l’Oriol com a melòman. “El que ens agrada és l’aire informal dels podcasts, tens la sensació que és una cosa molt casolana”, apunta Padró.

El seu podcast posa en context els concerts programats a la temporada de clàssica del Teatre Auditori. Té una durada de mitja hora i s’estructura com una conversa informal entre dos amants de la música, amb un guió obert i lluny d’exhibicions de saviesa. Es pot seguir al web del TAG, complementat amb playlists i altres recursos, i també està allotjat a les plataformes d’escolta Spotify i iVoox. La intenció és la de publicar-lo entre 10 i 15 dies abans de cada concert. “L’excusa és la temporada de clàssica del teatre, però la idea és que a partir d’aquí parlem de música en general; que ens oblidem de l’agenda, que fugim del producte local i que això pugui interessar a gent de fora, més enllà del radi d’influència de la ciutat”.

L’Oriol, aquest cop acompanyat de l’Alba Nogueras com a conductors, també és al darrere de Notes al marge, un programa de Vallès Oriental Televisió que neix amb un propòsit similar: fer un aperitiu de les actuacions de les formacions residents de clàssica i de cant coral. Padró explica que “al programa de televisió fem allò que no fem al podcast: una petita classe, amb la inclusió de fragments musicals i una breu entrevista. En general té un caràcter més didàctic”.

El programa està realitzat per Enric Vilageliu, s’han programat nou capítols de 10 minuts de durada i s’emet en dues versions, una com a prèvia uns dies abans i una altra donant pas a l’emissió per VOTV.

L’Alba Nogueras també va passar pels Amics de la Unió i ara està emprenent una carrera com a periodista musical a mitjans com el diari digital Núvol.

Edicions locals