Miquel Corbera recull un bidó d'un rival i guanya la cursa

El corredor de l'Atletisme Montornès guanya la mitja marató de la Salomon Ultra Pirineu

Esports

Miquel Corbera recull un bidó d'un rival i guanya la cursa
Miquel Corbera recull un bidó d'un rival i guanya la cursa | Salomon Ultra Pirineu

Montornès del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Campió i esportista del joc net. Així és Miquel Corbera, de l'Atletisme Montornès, que va guanyar la mitja marató de la prestigiosa Salomon Ultra Pirineu amb una lliçó d'esportivitat, que no és habitual veure en l'alta competició. Quan s'havien completat pocs kilòmetres de la mitja distància de la cursa de muntanya, el montornesenc va veure com li queia un bidó al seu principal rival, Àlex Garcia. Corbera no va dubtar en trencar el seu ritme de cursa, recollir el bidó i fer un petit esprint fins a retornar-li al seu company de cursa. Després d'un bon grapat de kilòmetres pel parc natural del Cadí-Moixeró, l'atleta montornesenc travessava la meta en primer lloc amb un temps d'1 hora, 36 minuts i 31 segons i amb un marge d'un minut amb el segon, precisament Garcia. 

"Quan veig que li cau el bidó no tinc cap dubte perquè en aquest recipient portem l'aigua i en una prova tan exigent, si no portes líquids el teu rendiment baixa", assenyala Miquel Corbera, que és tot un exemple d'esportivitat en un primer tram de cursa molt ràpid: "si jo vaig a una cursa m'agrada que el nivell sigui alt i que els meus rivals tinguin les mateixes condicions que jo, i si ell no duia el bidó, el rendiment seu hauria estat més baix, segur". Segons explica Corbera, el rival de cursa va agrair-li el gest esportiu: "hem d'intentar que el nostre esport creixi i si això pot ajudar que tinguem una societat millor, perfecte. Estic convençuts que un altre rival, hagués fet el mateix amb mi". 

Miquel Corbera, que està entrenat per Esteban Giménez, va ser durant uns dies la sensació del trail català i va rebre un gran nombre de felicitacions, tot i que a ell no li han agradat alguns comentaris negatius respecte a l'Àlex Garcia "perquè quan anem a un ritme tan alt, pot passar que et caigui un bidó i no te n'adonis". En aquest sentit, el montornesenc s'ha mostrat sorprès del ressò: "en pocs dies he aconseguit un bon grapat de seguidors per Instagram, molta gent m'ha descobert ara".

Corbera té un altre repte aquesta temporada perquè el montornesenc participarà amb la selecció espanyola en la Copa de les Nacions de trail, que tindrà lloc a Itàlia. 

Dos podis més
L'Atletisme Montornès ha sumat un podi més amb el segon lloc màster de 40 anys d'Eli Pascual; i Eli Gordón, de Salomon, ha estat tercera a la mitja.

Edicions locals