La Fundació Rivus lliura els premis Sergi Mingote als millors treballs acadèmics

L'acte de lliurament de premis es va dedicar a Sergi Mingote amb l'estrena d'un vídeo d'homenatge i la presència de la seva dona, Míriam Roset

Societat

Un dels guanyadors del primer premi, en recollir el guardó
Un dels guanyadors del primer premi, en recollir el guardó

La Fundació Rivus va lliurar dimecres els guardons del 6è Premi de Treballs Acadèmics Sergi Mingote durant el 4t Congrés de l'Aigua a Catalunya. Els guanyadors del primer premi ex-aequo van ser els treballs de recerca Recuperem el torrent de la Betzuca?, d'Elisabet Fernández i Pau Figueres, de l'Institut Sant Quirze del Vallès, i L'energia més neta: les cel·les de combustible microbianes, de Martí Cousillas, de l'Institut Vilafant de Tarragona.

D'altra banda, Presència de la llúdriga a la Garriga, de Luca Kelly, de l'Institut Bellulla de Canovelles, i Estudi de l'estat ecològic de la subconca del riu Congost, de Roger Rodrigo, de l'Escola Sunión de Barcelona, es van endur els dos accèssits.

La cerimònia de lliurament dels guardons es va celebrar dimecres a l'Auditori CosmoCaixa en el marc del Congrés de l'Aigua a Catalunya, organitzat per l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua (ACAA). En aquesta ocasió, l'acte va servir també per retre homenatge a Sergi Mingote amb l'estrena d'un vídeo en record a la seva figura –ja disponible al canal de YouTube de la Fundació– i la presència de la seva vídua i ambaixadora de la fundació, Míriam Roset, que va lliurar els premis als alumnes. Mingote, impulsor d'aquests guardons mentre era president del Consorci Besòs Tordera, va morir al gener en una expedició al K2.

L'acte de lliurament també va comptar amb la presència de Josep Monràs, president de la Fundació Rivus, i Xavier Latorre, president de l'ACAA. Monràs va fer entrega dels reconeixements atorgats als centres educatius dels alumnes.

Els primers premis estan dotats amb xecs regal valorats en 250 euros per a la compra de material educatiu i els accèssits per valor de 150 euros. Els centres educatius reben xecs pel mateix import que els seus alumnes guardonats. Aquest premi es convoca anualment des de l'any 2016 i, des d'aleshores, s'han reconegut prop d'una vintena de treballs.

Edicions locals