Trenquem Armaris denuncia un cas de transfòbia en un CAP de Granollers

En l'informe mèdic d'un pacient hi consta la seva transexualitat com una patologia

Societat

Trenquem Armaris denuncia un cas de transfòbia en un CAP de Granollers
Trenquem Armaris denuncia un cas de transfòbia en un CAP de Granollers

Aquesta setmana ha transcendit a les xarxes socials el cas d’un jove transsexual de 27 anys que ha denunciat una mala praxi mèdica a la ciutat. Segons explicava la mare del jove, en una visita a les urgències d’un CAP de Granollers per un mal de genoll, l’informe mèdic recollia els antecedents de salut del pacient, on constava la seva transsexualitat com una patologia.

El jove fa més d’un any que es troba en tractament hormonal, i segons l’associació Trenquem Armaris “és només això el que hauria de constar en l’informe: un tractament hormonal de llarga durada”.

A més, a la descripció de l’informe d’urgències el pacient hi constava com una dona, mentre que al seu DNI ja hi té canviat el nom, tot i que no el gènere. “Potser per desconeixement, però aquests casos passen encara massa sovint”, diu Marina Vila, vicepresidenta de Trenquem Armaris, qui reclama més bones pràctiques especialment a les institucions i els organismes oficials.

L’associació s’ha posat a disposició de la família i l’ha animat a denunciar el cas al punt d'informació i assessorament sobre diversitat sexual i de gènere del Vallès Oriental. El Punt LGTBI valorarà el cas i traslladarà la denúncia a les institucions o els professionals que calgui. “Això no pot quedar en no-res. Cal denunciar aquests casos per fer-los visibles, perquè tothom prengui consciència de la realitat trans i aquestes situacions deixin de passar”, diu.

Des del Servei Català de la Salut asseguren no haver rebut cap denúncia i que, en tot cas, estudiaran la situació.

Edicions locals