Mor l'actriu Olga Pey, medalla de la ciutat

Cofundadora del grup Acte Quatre, també va ser voluntària a entitats com la Fundació Montserrat Montero, l'Hospital, Oncovallès i la Parròquia de Sant Esteve

Cultura, Societat

Olga Pey, amb la seva família, en el lliurament de la Medalla de la Ciutat
Olga Pey, amb la seva família, en el lliurament de la Medalla de la Ciutat

L'activista cultural i cívica Olga Pey i Rufí (Granollers, 1938), medalla de la ciutat el 2016, ha mort avui, dissabte, als
83 anys. Cofundadora de la companyia de teatre Acte Quatre, va actuar durant més de 30 anys en el teatre amateur de la ciutat, primer a Quatre per Quatre, i va participar a obres arreu de Catalunya. Per aquesta faceta també va rebre diversos reconeixements i premis, entre els quals el primer premi com a actriu de repartiment en el Concurs de grups amateurs de Teatre Ciutat de Tàrrega (2014).

A més, va ser una activista social incansable, amb voluntariats a entitats com Oncovallès –en la qual va dirigir 8 anys un taller terapèutic d'expressió emocional, i amb la parròquia de Sant Esteve de Granollers, on va fer de catequista durant més de quatre dècades.

Professionalment va treballar els últims 12 anys, abans de la seva jubilació, a la Biblioteca de Can Pedrals de Granollers. Un cop jubilada va col·laborar com a voluntària en el programa Bibliosalut, el servei de lectura per als malalts i acompanyants de l'Hospital General de Granollers.

Olga Pey va rebre la Medalla de la Ciutat l'any 2016 i a l'acte de lliurament recordava que havia treballat “sempre amb la il·lusió i l’orgull de representar a la meva ciutat i portar el nom de Granollers arreu de Catalunya”.

La vetlla es farà al tanatori de Granollers a partir de les 17 h d'aquest diumenge. La cerimònia de comiat serà dimarts a les 10 h, a la parròquia de Sant Esteve.

Edicions locals