Indi Gest treballarà sobre el llenguatge en l'estada com a companyia convidada al TAG

A banda de presentar dues obres teatrals, farà dos tallers comunitaris i participarà en un muntatge amb Amics de la Unió

Cultura

A la presentació de la residència de la companyia al TAG
A la presentació de la residència de la companyia al TAG

Dues obres de teatre, una col·laboració amb Amics de la Unió i dos tallers comunitaris seran les recompenses que rebrà Granollers arran la cinquena edició de la companyia convidada al Teatre Auditori (TAG). En aquesta ocasió, l'experiència permetrà "conèixer molt més el llenguatge" del col·lectiu Indi Gest, explicava dimarts la programadora de l'equipament, Laura Llamazares, acompanyada  dels membres de la companyia Jordi Oriol i Carles Pedragosa.

Les dramatúrgies d'Indi Gest, que arriba al seu 15è aniversari amb una trentena d'espectacles a la motxilla, s'han centrat majoritàriament en el text i la música, però també en el gest, l'espai, el vestuari, la llum i l'audiovisual. "Ens agrada jugar amb els llenguatges, no només com a eina per explicar una història, sinó també per ensenyar la seva forma. No és tant que es diu, sinó com", detallava Oriol. Aquesta manera de fer es palesarà en els dos muntatges que acollirà el TAG. D'una banda, el 19 de novembre pujarà a escena La mala dicció, que tanca una trilogia iniciada fa 14 anys d'obres que versionen Shakespeare. En aquest cas, "pervertim Macbeth i utilitzem la paraula com a motor dramàtic, de manera que els personatges no maten altres persones sinó el llenguatge. Reflexionem en com les paraules es buiden de significat", apunta Oriol.

D'altra banda, l'11 de març es reposarà un muntatge antic de la companyia, Europa Bull, premi Quim Masó 2018 al Temporada Alta, que va permetre que s'estrenés al Teatre Nacional. En aquest cas, la llengua també hi juga un paper important, però "en el sentit babèlic, en una trama ambientada a la comissió europea, en què costa molt posar-se d'acord". De fet, l'obra parteix de l'absurditat del conflicte diplomàtic que fa uns anys provocava la vaca Penka, que es va escapar i va travessar la frontera, així com del mite fundacional d'Europa, raptada per Zeus convertit en toro.

Indi Gest també participarà en el projecte de fusió de música i literatura Poemari, amb una selecció de poemes i compositors contemporanis del país, que interpretaran els tres cors –Veus, Jove i de Cambra–.

Pel que fa a les propostes comunitàries, Indi Gest farà un taller amb alumnes estrangers del Consorci de Normalització lingüística, i un altre amb alumnat de batxillerat artístic de l'IES Celestí Bellera.

Edicions locals