La majoria de representació sindical a Grifols denuncia vulneració de drets al comitè d'empresa

CGT, UGT, USOC i SOMOS s'han concentrat aquest matí a la seu de la farmacèutica a Sant Cugat

Economia

La majoria de representació sindical a Grifols denuncien vulneració de drets al comitè d'empresa
La majoria de representació sindical a Grifols denuncien vulneració de drets al comitè d'empresa | @CGTVALLESORIENT

Parets del Vallès

La Secció Sindical CGT Grifols ha denunciat que l'empresa farmacèutica vulnera les majories del comitè d'empresa i que únicament negocia amb els representants de CCOO. Membres de diverses seccions sindicals s'han concentrat aquest matí a la seu de Grifols a Sant Cugat.

El comitè d'Institut Grifols compta amb 9 representants de la CGT, en consens amb les seccions sindicals de SOMOS (1 persona), USOC (3 persones) i UGT (5 persones), que conformen la majoria d'un Comitè de 23 persones, que es completa amb cinc delegats de CCOO.

Segons la CGT, des del 2019, l'empresa "va prendre la determinació de no pactar ni acordar res amb el comitè, vulnerant les majories i negociant només amb la secció sindical interempreses de CCOO", asseguren. La situació s'ha agreujat arran d’un preacord de Grifols amb CCOO, que, entre altres pren la potestat del comitè d'assignar l'empresa del servei del menjador i vol suprimir l'economat laboral, "tot per un dia de lliure disposició coincident amb l'aniversari de la persona treballadora", diuen des de la CGT que assegura que el preacord "vulnera els drets com a comitè d'empresa".

Els sindicats UGT, CGT, USOC i SOMOS s'han concentrat aquest matí a les portes de la seu de Grifols a Sant Cugat en contra d'aquest preacord entre l'empresa i CCOO. La concentració també ha servit per oposar-se a l'anunci que ha fet l'empresa d'iniciar un ERO a la planta de Grifols Murcia, que afecta més de 160 persones treballadores.

Edicions locals