El Consorci de la Zona Franca compra una finca municipal al Calderí per 1,5 milions

Els terrenys on es troba el camp de futbol de la Zona Sud van sortir a concurs públic el desembre de 2020

Societat

Mollet del VallèsLaura Ortiz

La finca propietat de l'Ajuntament de Mollet on es troba el camp de futbol de la Zona Sud ha passat a mans del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), propietari de gairebé un terç dels terrenys del Calderí. L'operació de compra-venda de la finca es tancava el passat mes de juny per un import d'1.486.910 € més IVA.

L'Ajuntament, a través de l'empresa pública Mollet Impulsa, va posar a la venda els terrenys de 9.142 metres quadrats per mitjà d'un concurs públic el desembre de 2020, una licitació que en un primer moment va quedar deserta. El 24 de maig d'enguany, però, el Consorci de la Zona Franca presentava oferta per adquirir els terrenys que, finalment, es venien pel preu de licitació. Tot i la venda al CZFB, el plec de clàusules del contracte de compravenda inclou la cessió de l’ús del terreny a favor de l’Ajuntament fins que disposi d'un nou camp de futbol en els terrenys que la Modificació del Pla General del Calderí.

Amb aquesta adquisició, el CZFB és propietari de 85.000 metres quadrats dels 291.000 de sòl que abasta el projecte. Abans de la crisi financera i immobiliària que va esclatar el 2008, el CZFB i l'empresa immobiliària Amrey com a socis eren propietaris de més de la meitat dels terrenys –149.933 metres quadrats–. Amb tot, Amrey no va superar la crisi i les seves propietats van passar a mans d'entitats financeres. Segons fonts del CZFB consultades per SomMollet, l'ens no té "cap intenció" d'adquirir més terrenys al Calderí.

D'altra banda, la tramitació per tirar endavant la urbanització de l'espai continua endavant. Segons el mateix CZFB, el passat 15 d'octubre es va realitzar una Assemblea General Extraordinària de la Junta de Compensació del Sector el Calderí de Mollet, en la qual es va aprovar el Projecte d'Urbanització. També es va acordar presentar-lo a l'Ajuntament per a la seva tramitació.

Edicions locals