El Pony Pisador actua dissabte al Casal de Corró d'Avall

El grup presentarà les cançons del seu nou disc, inspirat en la tradició de les cançons marineres

Cultura

Musicalment, el quintet beu de fonts populars d'arreu del món
Musicalment, el quintet beu de fonts populars d'arreu del món

Amb el seu nom tan peculiar, El Pony Pisador s'ha convertit en un dels grups revelació de la temporada, especialment programats a festivals i festes majors. Només aquest estiu han protagonitzat una quarantena de concerts per tot el territori, arrossegant un bon nombre d'incondicionals. Dissabte abeuren al Casal Cultural de Corró d'Avall, on presentaran el seu nou disc, It's never too late for Sea Shanties (20 h).

Les shanties del títol són les cançons de treball marineres que es cantaven als vaixells que solcaven els oceans sota bandera britànica, però el grup també ha flirtejat amb la música celta, la turca, la búlgara i, fins i tot, el bluegrass nord-americà i les tarantel·les italianes. També incorporen al català i al castellà recursos vocals insospitats, com la música celta, el yodel (el cant tirolès) i els cants harmònics i guturals de les estepes de Tuva. De fet, han estat el primer grup de l’Estat en enregistrar-ne.

I és que aquest quintet de músics de Vallvidrera fundat fa 6 anys ha sabut capgirar el gènere de la música folk i d’arrel tradicional, trobant un equilibri perfecte entre el sentit de l’humor i el virtuosisme instrumental. Les melodies folk, les harmonies vocals i els jocs amb el públic són ingredients assegurats. Els seus directes, amb temes propis i versions, poden ser maratonians i sempre únics, diferents i imprevisibles, perquè mai repeteixen el mateix repertori.

Una de les peces del concert, a més, comptarà amb la participació de l'alumnat de l'Escola de Música de Les Franqueses. Les entrades es poden adquirir a www.entrapolis.com.

Edicions locals