Aleix Espargaró signa la seva millor temporada en cinc anys amb Aprilia

Pel que fa a Pol Espargaró no pot córrer l'última cursa de València per una caiguda i acaba al 12è lloc

Esports

Aleix Espargaró signa la seva millor temporada en cinc anys amb Aprilia
Aleix Espargaró signa la seva millor temporada en cinc anys amb Aprilia | Aprilia Factory Racing

Temporada de contrastos pels germans Espargaró, un cop acabada la temporada de MotoGP. Mentre Aleix (Aprilia Factory Racing) ha aconseguit el 8è lloc de la classificació general; Pol (Repsol Honda Team), que va patir una caiguda dissabte i no va competir al Gran Premi de la Comunitat Valenciana, ha estat 12è, en un curs per oblidar. 

Aleix Espargaró va acabar a València al 9è lloc i va sumar un grapat de punts per assegurar-se el 8è lloc de la classificació general de MotoGP, que suposa la seva millor posició en cinc temporades amb Aprilia -a les anteriors va acabar al 17è lloc, en dues ocasions, al 15è i al 14è-. De fet, el pilot granollerí només ha superat aquesta posició de la categoria reina el 2014, quan pilotava en un equip satèl·lit de Yamaha i va acabar al 7è lloc. "La motocicleta es torna més difícil córrer quan no hi ha adherència, tot i que estic satisfet amb el resultat que em permet terminar bé la temporada", deia Aleix Espargaró en acabar la cursa, que manifesta haver fet "el meu millor campionat amb Aprilia perquè he deixat pilots molt respectables enrere i sabem que podem fer-ho millor. Aquesta és la sensació amb la qual preparem el 2022". Enguany, Aleix va aconseguir pujar al podi amb el segon lloc de la Gran Bretanya. 

Pel que fa a Pol Espargaró, no va poder córrer l'última cursa del calendari del 2021 per una forta caiguda dissabte. "Desafortunadament, he tingut una gran caiguda a la corba 13. L'impacte ha estat molt fort, però per fortuna no tinc cap lesió de gravetat i res sembla estar Fracturat després de les proves fetes. Tinc molt dolor a les costelles quan respiro, és el que més mal en fa", explicava Pol després de la caiguda. Aquesta ha estat una temporada per esborrar, tot i debutar amb l'equip Repsol Honda. El pilot granollerí arribava a un dels millors equips de la categoria després de completar una última temporada amb KTM per emmarcar, amb cinc podis i un cinquè lloc de la general. Enguany, tot i haver assolit una pole a la Gran Bretanya i un segon lloc al podi a Misano, el curs ha estat decebedor. 

Edicions locals