Creixen els afectats pel brot de legionel·losi a Montornès i Montmeló

Les administracions competents continuen investigant l'origen del brot

Societat

Montmeló, Montornès del Vallès

El nombre d'afectats pel brot de legionel·losi detectat la setmana passada a Montornès i Montmeló ha crescut respecte a la setmana passada.

Segons dades proporcionades pel Departament de Salut, els afectats són 34, vuit més que dijous de la setmana passada i hi ha 15 persones ingressades, una més que dijous.

Des de Salut apunten que el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental i Vallès Oriental i el Servei de Salut Pública del Vallès Oriental de la Subdirecció Regional de Salut Pública a Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments de Montmeló i Montornès del Vallès, estan investigant l'origen del brot.

Des dels ajuntaments es recorda que, segons la informació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la legionel·losi es contagia per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols i no es transmet d’una persona a una altra. També apunten que es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques, i que es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.

Edicions locals