La coordinadora feminista farà una marxa de torxes per denunciar la violència vers les dones

En record a les dones assassinades "per part d'homes que la societat patriarcal ha legitimat"

Societat

La Coordinadora Feminista va presentar la marxa de dimecres a la Porxada
La Coordinadora Feminista va presentar la marxa de dimecres a la Porxada | Coordinadora Feminista de Granollers

Com cada any des d'en fa cinc, la Coordinadora Feminista de Granollers farà dimecres, la vigília del 25-N, una marxa nocturna per denunciar "la violència sistèmica i estructural i invisible que exerceix el sistema patriarcal i capitalista", apuntaven les representants de l'organització. La cinquena Marxa començarà a les 19.30 h a la plaça Barangé i farà un recorregut pel centre de Granollers fins a arribar a la Porxada.

La coordinadora dedica la marxa de torxes a les 15 dones i el nen de 2 anys morts per la violència masclista aquest 2021, així com per les dones de Lleida i Igualada que fa uns dies van patir agressions sexuals brutals "per part d'homes que aquesta societat patriarcal ha legitimat i convertit en monstres".

La marxa, doncs, no només pretén denunciar la violència masclista, sinó també "el capitalisme que l'empara, el feixisme que la protegeix i la inacció de les institucions davant d'aquesta situació". Tot plegat se simbolitzarà amb diferents parades durant el recorregut de la protesta.

Edicions locals