Renfe adjudica les obres de millora de l'estació Mollet-Sant Fost

Un cop iniciades les actuacions el termini d’execució serà de 16 mesos

Societat

Renfe adjudica les obres de millora de l'estació Mollet-Sant Fost
Renfe adjudica les obres de millora de l'estació Mollet-Sant Fost

Mollet del Vallès

Renfe ha adjudicat les obres de millora d’accessibilitat a l’estació de Mollet Sant Fost per un import de 4.056.291,91 euros a l’empresa UTE BENJUMEA & M I J GRÚAS. Un cop iniciades les actuacions el termini d’execució serà de 16 mesos.

La retirada unilateral de Comsa S.A. per realitzar les actuacions adjudicades en el seu moment va obligar a dur a terme un nou projecte per a l’estació. La nova adjudicació inclou la renovació i modernització de l’edifici de viatgers i l’entorn de l’estació al voltant del vestíbul i s’afegeix a les ja previstes com són la construcció d’un pas inferior amb ascensors a les dues andanes i el recrescut d’andanes i prolongació fins a 200 metres, el que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana.

També es preveu la substitució de la il·luminació existent a les andanes, la urbanització d’accessos i la instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales. 

En conjunt, l’actuació també comportarà la renovació i modernització de l’edifici i la millora dels espais i l’entorn de l’estació.

Paral·lelament, amb l’objectiu de millorar l’accés als trens, s’han finalitzat recentment les actuacions d’adequació, prolongació i repavimentat de l’andana principal que han comptat amb un pressupost de 500.000 euros.

Totes aquestes actuacions permetran adequar les instal·lacions a les necessitats dels més de 10.000 viatgers que diàriament utilitzaven aquesta estació abans de la Covid-19.

Per l’alcalde de Mollet de Vallès, Josep Monràs, ha agraït al president de Renfe, Isaías Táboas, i a la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, que, "hagin accelerat el procés i finalment aquesta reivindicació històrica del govern de la ciutat comenci a ser una realitat”. Monràs destaca que “amb aquestes millores i amb les que s’han fet a l’estació de Santa Rosa, Mollet comptarà amb dues estacions modernes i accessibles”.

Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030

Aquesta actuació complementa altres actuacions emmarcades en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030. El Pla preveu programes per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

A més, en el marc de la primera fase del pla d’estacions per a rodalia de Barcelona, Renfe està invertint prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.

Edicions locals