Tancada la plaça de la Malagarba per evitar actes delictius

L'Ajuntament aprofitarà el tancament de la plaça per replantejar urbanísticament l'espai i guanyar en visibilitat i seguretat

Societat

Dijous es va tancar l'espai amb una tanca metàl·lica i senyalització
Dijous es va tancar l'espai amb una tanca metàl·lica i senyalització

Tal com es va anunciar fa uns dies, dijous es va tancar el perímetre de la plaça de la Malagarba –en terme de les Franqueses, però limítrofa amb Granollers– per evitar que s'hi produeixin actes delictius, tot i que es manté obert l'accés a l'ascensor i a les escales del pas que travessa les vies fins a Bellavista a través de l'aparcament de l'estació de tren.

Aquesta és una de les accions que du a terme l'Ajuntament de les Franqueses per millorar la seguretat a la plaça, després que els últims mesos hi hagi hagut molts problemes d'incivisme, consum i tràfic de drogues i fins i tot agressions als veïns per part d'un grup de joves que s'hi concentren sovint.

Durant les últimes setmanes s'han podat els arbres del parc per tal que les seves copes quedin per sobre els fanals i, per tant, hi hagi més il·luminació a l'espai públic. Aquesta poda es fa tenint en compte que els arbres caducs perdran la fulla pròximament i de manera natural permetran l'entrada de llum dels fanals.

A més, després de diverses reunions entre les policies locals de les Franqueses i Granollers, els Mossos d'Esquadra i representants polítics i veïnals, també s'ha decidit incrementar la vigilància en aquesta zona, que es complementarà al gener amb el desplegament de la policia de proximitat de les Franqueses. També l'any que ve s'instal·laran càmeres de videovigilància a les entrades i les sortides dels nuclis urbans de les Franqueses.

Amb la plaça tancada, l'Ajuntament de les Franqueses aprofitarà també per replantejar urbanísticament l'espai, de manera que en el futur pugui tenir zones més obertes, més segures i amb més visibilitat.

Edicions locals