'Volem que el Circuit sigui un símbol de la transformació verda'

Roger Torrent, president del Circuit, assegura a la festa dels 30 anys del traçat mundialista que es vol convertir l'equipament en un referent de la mobilitat sostenible

Esports

'Volem que el Circuit sigui un símbol de la transformació verda'
'Volem que el Circuit sigui un símbol de la transformació verda' | Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya vol allunyar-se de la benzina per apropar-se a la mobilitat sostenible. Ho ha indicat Roger Torrent i Ramió, president del Circuit i conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, durant l'acte de celebració dels 30 anys del Circuit, durant la Festa 30, que va tenir lloc dissabte a l'equipament vallesà. 

Un total de 14.143 persones van ser els testimonis d'honor de la festivitat del traçat mundialista català. Durant tot el dia les instal·lacions del circuit es va omplir d’activitats infantils, circuits per a karts o patinets elèctrics, propostes gastronòmiques, concerts, rodada de bicicletes, simuladors, globus aerostàtic, entre altres.  La Festa 30, a banda de commemorar les tres dècades del traçat català, també ha servit per explicar el nou Circuit, adaptat als principis i valors del segle XXI, lligat a  la sostenibilitat, la innovació i la vinculació amb l'entorn. En el seu discurs, Roger Torrent i Ramió, president del Circuit i conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, ha assegurat que “volem reconvertir aquest equipament, concebut entorn de la benzina i les grans competicions, en un espai al servei de la societat, de l'oci saludable, de la mobilitat verda, de la innovació industrial, del teixit productiu i del territori. Volem que allò que es va crear amb la lògica del segle XX respongui a les noves realitats i als nous reptes del país. Volem que sigui un símbol de la transformació verda i de l'adaptació d'activitats i infraestructures que ens exigeix l'emergència climàtica”.

En aquest acte també s'ha homenatjat a Sebastià Salvadó, un dels impulsors del Circuit de Barcelona-Catalunya i president del RACC durant 30 anys, a qui el traçat barceloní li dedicarà una plaça. Més enllà de les activitats i l'acte institucional, el Circuit de Barcelona-Catalunya també ha inaugurat l'Exposició 30 anys, un viatge al passat que recorre les tres dècades d'història del Circuit. 

Èxit de recaptació
Per la pista també s'han anat succeint  diferents activitats, però sens dubte la més esperada ha estat la de les Voltes Solidàries. Com pràcticament tots els anys, aquesta iniciativa, que edició rere edició recapta fons per a la Marató de TV3,  penjava el cartell d'esgotat des de fa uns dies. Un total de 300 amants del motor han pogut rodar amb vehicle propi per la pista mundialista acompanyats dels seus amics i familiars.

La Festa 30, a més d'haver estat una jornada lúdica per a totes les edats, també ha estat un esdeveniment solidari. Amb la venda de les entrades de l'esdeveniment i els tiquets de les Voltes Solidàries s'han recaptat un total de 39.882,00 euros. L'import íntegre obtingut ha estat donat a la Marató de TV3, que enguany centra els seus esforços en la salut mental.

Edicions locals