Roben 30 ordinadors, diners i altres aparells electrònics a l'institut El Til·ler

Uns lladres van arrencar els fusibles de l'exterior de l'edifici per deixar el centre sense llum i evitar que sonés l'alarma

Societat

Roben 30 ordinadors, diners i altres aparells electrònics a l'institut El Til·ler
Roben 30 ordinadors, diners i altres aparells electrònics a l'institut El Til·ler

L’institut El Til·ler, de Corró d’Avall, va patir un robatori durant el cap de setmana de material electrònic valorat en gairebé 20.000 euros. Concretament, els lladres van irrompre al centre educatiu, probablement diumenge a la nit i per la planta baixa, i en van robar una trentena d’ordinadors portàtils –pendents de lliurar als alumnes–, una càmera de fotos, una de vídeo, una tauleta i 350 euros en efectiu.

Abans de cometre el robatori, i per assegurar l’operació, els lladres van sostreure els fusibles de l’exterior del centre, de manera que el van deixar sense llum i van evitar que en el moment d’accedir a l’institut no sonés l’alarma d’avís. Segons els Mossos, que investiguen el cas, aquest modus operandi –arrencar els fusibles de l’exterior de l’edifici per deixar-lo sense llum i desactivar les alarmes– ja s’ha detectat en altres robatoris semblants.

En el cas de les Franqueses, la sostracció de fusibles ja es va detectar dissabte, i així ho van comunicar els responsables del centre a la Policia Local. Però abans de la substitució –prevista per dilluns–, els lladres van accedir al centre per robar el material tecnològic. La falta de llum, wifi i calefacció va obligar a cancel·lar les classes de dilluns per a les desenes d’alumnes del centre, i no va ser fins dimarts que l’institut va recuperar la normalitat.

Edicions locals