Kaba Gassama i Giulia Guarieiro, rivals a la fase principal de Torrevella

La selecció espanyola i la brasilera passen ronda amb un triplet de victòries

Esports

| IHF

La granollerina Kaba Gassama, amb Espanya, i la jugadora del KH-7 Giulia Guarieiro, amb Brasil, seran rivals directes a la fase principal del Mundial d'Handbol Femení. Espanya i Brasil són les dues úniques seleccions, del grup 2, que han passat amb un ple de victòries de la fase preliminar. De fet, els dos combinats són favorits per aconseguir classificar-se entre les dues primeres posicions del grup de sis equips, que es disputa a Torrevella (Alacant) i aconseguir així els bitllets per disputar els quarts de final, ja a Granollers. 

Espanya, amb la jugadora granollerina, ha guanyat els tres partits que n'ha disputat del grup H de la fase preliminar contra Argentina (29-13), Xina (18-33) i Àustria (31-19). Gassama ha marcat un total de nou gols entre els tres partits, fent tres dianes en cadascun d'ells. Així, el combinat estatal arrossega quatre punts per a la fase principal i lidera l'agrupació 2 amb una diferpencia de gols de +28. 

El combinat brasiler, amb la jugadora Guarieiro, també ha arrossegat quatre punts a la fase principal i empata amb Espanya, tot i que és segona per una pitjor diferència de gols (+9). Brasil ha guanyat també els tres partits de la fase preliminar del grup G contra Croàcia (25-30), Japó (29-25) i Paraguai (33-19). Guarieiro va marcar un total de nou gols amb tres contra les croates, un contra les japoneses i va ser determinant amb cinc contra les paraguaianes.

La resta de seleccions que formen el grup 2 de la fase principal són al tercer lloc el Japó (-2) amb dos punts; al quart, l'Argentina (-14), també amb dos; al cinquè, Croàcia (-7), sense punts; i última Àustria (-14), també sense punts. El duel entre espanyoles i brasileres es disputarà diumenge, a les 20.30 h i podria ser del tot decisiu per les opcions de passar a la fase final del Mundial. Aquesta tercera ronda es disputarà íntegrament al Palau d'Esports, un pavelló que coneixen a la perfecció Kaba Gassama i Giulia Guarieiro i que somien arribar-hi.  

Edicions locals