S'inicia la fase principal al Palau amb dotze seleccions

La seu granollerina acull dos grups de la segona fase amb qautre bitllets en joc per als quarts de final

Esports

S'inicia la fase principal al Palau amb dotze seleccions
S'inicia la fase principal al Palau amb dotze seleccions | Toni Torrillas / IHF

El Palau d'Esports ha viscut la primera setmana de competició amb dues seleccions protagonistes a la fase preliminar: França, al grup A, i Dinamarca, al grup F. Totes dues han passat a la fase principal amb un ple de victòries. Des d'ahir dimecres ja s'ha iniciat la fase principal i Granollers acull dos grups d'aquesta segona ronda amb sis equips cadascun. En total, hi ha quatre places per als quarts de final, que s'inicien dimarts.

Al grup 1 de la segona ronda està format pels tres primers classificats dels grups A (França, Eslovènia i Montenegro) i B (Federació de Rússia –RHF–, Sèrbia i Polònia) de la preliminar. França, que és la campiona dels Jocs Olímpics, ha estat una piconadora, en dos dels tres partits de la primera fase, excepte en l'últim amb Montenegro perquè no ha resolt el duel fins als minuts finals (24-19) –amb una gran afluència de públic–. Tot i això, les franceses ocupen el primer lloc després d'arrossegar quatre punts de la primera fase i comptar amb una diferència de gols de +16, que li permet superar Rússia (+13), que també té quatre punts i ha guanyat els tres partits.

El grup 3 de la fase principal està format pels grup E (Dinamarca, Corea i Congo) i F (Alemanya, Hongria i República Txeca). Aquesta agrupació va estrenar ahir dimecres la primera jornada de la fase principal al Palau d'Esports. Dinamarca lidera la classificació amb sis punts i una millor diferència de gols de +38 després de guanyar a Hongria (30-19). El segon lloc és per Alemanya, també amb sis punts i una diferència de gols de +22 pel triomf contra el Congo (29-18). El tercer lloc és per Corea amb quatre punts, que va guanyar a la República Txeca (26-32). El quart lloc és per Hongria, amb dos punts; el cinquè, per a la República Txeca, sense punts; i l'últim, pel Congo, també sense punts. 

Adéu a Angola i Tunísia

De la primera setmana de competició ja s'ha dit adéu a les dues primeres seleccions. Angola i Tunísia, quartes classificades dels grups A i F respectivament, han deixat la seu granollerina per establir-se a la de Llíria, on es disputarà la President's Cup. Aquesta competició de consolació enfronta a les quartes classificades dels vuit grups de la primera ronda.

Edicions locals