El Circuit acull diumenge la segona edició del RallySprint RACC

La prova ha formalitzat ja un total de 77 participants entre les modalitats de velocitat i regularitat

Esports

El Circuit acull diumenge la segona edició del RallySprint RACC
El Circuit acull diumenge la segona edició del RallySprint RACC | Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya es prepara per a acomiadar l'any amb l'última cita esportiva de la temporada. Es tracta de la segona edició del RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya, una prova que va néixer l'any passat amb l'objectiu que els pilots de ral·li recuperessin l'esperit de la competició en una temporada marcada per la pandèmia.

Just un any després del seu debut la prova compta amb un canvi significatiu, i és que els amants del motor podran gaudir en viu i en directe de l'esdeveniment que combina velocitat i regularitat. Les entrades estan disponibles a www.circuit.cat per un preu de 5 euros. Amb aquesta entrada, els assistents podran seguir el tram des de la Tribuna G, així com accedir a peu al parc d'assistència (zona pàdoc), lloc en el qual es trobaran totes les unitats participants.

Un total de 77 equips prendran part en aquest 2n RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya, 57 d'ells en la modalitat de Velocitat i 20 en la de Regularitat (que es divideix en Regularitat Súper Sport i Regularitat Sport). Entre els inscrits destaquen els guanyadors de la primera edició en les tres disciplines convocades: Miguel Díaz-Aboitiz-Enrique Medina (Skoda Fabia Rally2 evo) en Velocitat; José Luis Moreno-Isidre Noguera (BMW E30) en Regularitat Súper Sport i Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) en Regularitat Sport.

La prova constarà d'un únic tram cronometrat de 12,50 km dissenyat per part del circuit de velocitat, però també per carreteres, vials de servei i altres espais que formen part de la instal·lació. Es faran tres passades al tram amb un total de 37,50 km contra el rellotge, tant per als vehicles que competeixin en Velocitat com per als que ho facin en Regularitat, repartits en les modalitats Sport o Súper Sport.

La sortida del primer participant es donarà a les 9.30 hores i els tres trams cronometrats s'iniciaran a les 9.39, 11.48 i 13.57 hores. L'arribada del primer participant es produirà a les 14.17 hores, a les 16 hores es publicaran els resultats i a continuació es procedirà a l’entrega de premis. El RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya serà puntuable per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt.

El primer cotxe de ral·li 100% elèctric
El segon RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya comptarà amb la participació d'un automòbil 100% elèctric per primera vegada en una prova de ral·li al nostre país. Aquest cotxe serà un Opel Corsa e-Rally, unitat que durant 2021 ha format part de la flota de vehicles participant en la ADAC Opel e-Rally Cup alemanya, copa monomarca amb cotxes completament elèctrics que inicia l'electrificació del món dels ral·lis.

L'Opel Corsa e-Rally compta amb un motor elèctric síncron amb una potència de 100 kW (136 CV), alimentat per una bateria d'ions de liti de 50 kWh, tracció davantera i tots els elements mecànics adaptats a les exigències dels ral·lis. La unitat estarà pilotada per Sergi Pérez Benítez-Lorena Romero García. El pilot, de 17 anys, s'ha proclamat en 2021 Campió Júnior de la Copa de Catalunya de Promoció, un triomf que el confirma com una de les promeses catalanes dels ral·lis.

Accés al Circuit
L'accés a les instal·lacions s'efectuarà el diumenge a partir de les 9 hores per la porta 1. Els vehicles es podran estacionar al pàrquing A2.

Edicions locals