Giulia Guarieiro es queda sense jugar al Palau per lesió

El Brasil és eliminat dels quarts de final del Mundial i la jugadora del KH-7 no va poder jugar cap minut

Esports

Giulia Guarieiro es queda sense jugar al Palau per lesió
Giulia Guarieiro es queda sense jugar al Palau per lesió | JL.R.B.

José Luis Rodríguez Beltrán

Giulia Guarieiro va veure l'eliminació del Brasil contra Dinamarca des de la banqueta del Palau d'Esports. La jugadora del KH-7 s'havia fet mal en l'últim partit de la segona fase a Torrevella, contra Espanya, en una mala caiguda, que li ha deixat l'espatlla dreta immobilitzada per la clavícula. Tot i que no necessitarà operació, perquè la lesió és de grau 2, haurà d'estar com a mínim tres setmanes sense moure l'espatlla.

La lateral esquerra era una de les jugadores indispensables del combinat brasiler i als quarts de final es va notar que no era a la pista. "Ja fa quatre anys que jugo al BM Granollers i trepitjar el Palau amb la selecció brasilera era un somni. Aquest és el meu primer Mundial i, a més, jugava a casa. Hi havia a la graderia les companyes del KH-7 i tot això fa que vulgui treballar més per seguir gaudint de l'handbol", explicava en acabar el partit. Guarieiro va rebre les felicitacions d'una delegació de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcalde, Josep Mayoral.

Guarieiro, tot i lesionar-se i quedar eliminat el brasil, admet que s'ha emocionat jugant amb la seva selecció. "Estic molt contenta perquè he jugat amb noies amb les que he crescut mirant per la televisió. Quan vaig marcar el gol contra Croàcia vaig veure que el somni s'havia fet realitat", afirma la lateral que, amb 26 anys, és tota una referent al KH-7 i a la seva selecció. De fet, el Brasil havia guanyat tots els partits disputats del Mundial fins a la derrota contra Espanya i va passar com a segona del grup 4 de la fase principal. Als quarts de final, Dinamarca va decidir l'eliminatòria a la segona part amb una millor defensa, tot i que les sud-americanes van estar a punt de ser la sorpresa al Palau. "Havíem estudiat molt bé el rival i teníem clar que la seva defensa seria molt forta. Però a la segona part la seva portera es va créixer i el resultat es va decidir per petits detalls perquè vam estar a punt de guanyar", valora la jugadora del KH-7.

Guarieiro ja té ganes de tornar a vestir-se de curt, un cop es recuperi de la lesió, i jugar al renovat Palau d'Esports. "M'han dit que aquest marcador es queda; és una passada!", exclama.

Edicions locals