La BV-5001 es manté entre les carreteres amb més risc de patir un accident greu o mortal

Per contra, el tram entre Martorelles i Vilanova surt del llistat de les vies amb més sinistres de vehicles pesants

Societat

La BV-5001 es manté entre les carreteres amb més risc de patir un accident greu o mortal
La BV-5001 es manté entre les carreteres amb més risc de patir un accident greu o mortal

Martorelles, Vilanova del Vallès

Un any més, el tram de la carretera de la Roca (BV-5001) comprès entre Martorelles i Vilanova del Vallès, es troba entre els deu trams de carretera amb més risc d'accident greu o mortal de Catalunya, entre el 2018 i el 2020.

La dada s'inclou en l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP en el qual participen el RACC, el Servei Català de Trànsit, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

L'informe presentat avui dimarts, analitza els 6,5 quilòmetres de la BV-5001 que discorren entre la intersecció de la B-500 (carretera de la Conreria) i la BV-5006 (carretera que baixa de Santa Maria de Martorelles) fins a l'encreuament amb la BP-5002 (carretera del Masnou) al terme de Vilanova del Vallès. Per aquest tram hi circulen diàriament uns 10.398 vehicles de mitjana. Pel que fa als accidents mortals o amb ferits greus se'n registren 2 de mitjana a l'any, un índex lleugerament inferior al que es comptabilitzava en l'estudi de l'any passat, que era de 2,3.

En canvi, aquest mateix tram de la BV-5001 ha sortit del rànquing dels que concentraven més accidents de vehicles pesants per quilòmetre.

L’estudi EuroRAP es publica cada any a Catalunya des del 2002 i analitza més de 6.300 km de carreteres interurbanes de titularitat estatal, autonòmica i de les diputacions.

Edicions locals