Cinc municipis demanen el toc de queda per evitar botellots

Són Santa Maria de Martorelles, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Vilanova del Vallès i Vallromanes

Societat

Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Vallromanes, Vilanova del Vallès, Santa Maria de Martorelles

Santa Maria de Martorelles, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Vilanova del Vallès i Vallromanes han reclamat a la Generalitat que els apliqui el toc de queda davant del risc de patir un increment de botellots durant les festes de Nadal i Cap d'Any. Els tres municipis tenen menys de 10.000 habitants i, per tant, queden fora dels paràmetres per aplicar el confinament nocturn, d'una a sis de la matinada. 

Els cinc municipis baixvallesans se sumen a altres localitats similars, que són Tiana, Alella, Teià, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar i Òrrius. Els seus alcaldes han fet arribar per carta la petició a la Generalitat, a qui també demanen que si no se'ls aplica el toc de queda comptin amb un dispositiu policial extraordinari dels Mossos per garantir la seguretat.

Els alcaldes alerten que en el darrer toc de queda selectiu, a l'estiu, es van produir botellots "incontrolables" a diversos punts del Parc de la Serrada Litoral. Al setembre, es van veure obligats a limitar els accessos al Parc de la Serralada Litoral i a tancar zones d'aparcament entre Teià, Vallromanes i Premià de Dalt, o a Cabrils i Vilanova del Vallès, per evitar aquestes situacions.

Els municipis afectats adverteixen que no tenen els efectius policials suficients per fer front als botellots nocturns que s'hi poden produir per ciutadans que busquin un lloc sense restriccions horàries. Mencionen per exemple la nit de Cap d'Any i recorden que els locals d'oci nocturn estaran tancats.

Els alcaldes ja havien expressat la seva queixa en les reunions del Procicat per quedar fora del toc de queda nocturn.

Edicions locals