Els experts Alfonso Vegara i Milagros Pérez Oliva reflexionaran sobre el paper de les ciutats en la transformació global

El Museu de Granollers acollirà dimarts el diàleg entre l'urbanista i fundador de la Fundació Metropoli i la periodista i directora de Barcelona Metròpolis

Societat

Alfons Vegara i Milagros Pérez Oliva
Alfons Vegara i Milagros Pérez Oliva

El proper dimarts (19 h), en el marc de les activitats vinculades al procés d'elaboració del tercer pla estratègic, el Museu de Granollers acollirà la xerrada Imaginar la ciutat, transformar el món, en format diàleg, entre l'urbanista, economista, sociòleg i fundador i president honorífic de la Fundació Metropoli, Alfonso Vegara, i la periodista i directora de Barcelona Metròpolis, Milagros Pérez Oliva.

El diàleg entre Vegara i Pérez Oliva, experts en l'àmbit de les ciutats des de diferents vessants, té l'objectiu d'apropar la reflexió sobre les ciutats i el seu paper en la transformació de l'entorn, de la mà de dues persones amb una important trajectòria.

Alfonso Vegara ha estat reconegut per premis tan prestigiosos com el Premi Europeu d'Urbanisme, i ha assessorat i desenvolupat projectes urbans a Singapur, Bilbao, Mèxic, Sao Paolo, Kuala Lumpur, Yokahoma, etc. És fundador de la Fundació Metropoli, un centre internacional d'excel·lència dedicat a la investigació, disseny i innovació a les ciutats. 

Milagros Pérez Oliva és membre de l'equip editorial del diari El País, i és la directora de Barcelona Metròpolis, una revista de pensament i informació urbana. L'any 2006 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Periodisme, concedit per la Generalitat, i ha estat reconeguda també amb el premi Unicef per la defensa de la infància, el premi Grifols de Bioètica i el de Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista que atorga l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

Ambdós reflexionaran sobre el paper que juguen actualment les ciutats, com a espais on s'afronten grans reptes globals com la crisi climàtica i les migracions, i des d'on neixen moltes solucions. I més concretament del paper que tenen les ciutats mitjanes, com és el cas de Granollers, com a nodes interconnectats que estructuren el territori. També parlaran de per què és important que una ciutat tingui una estratègia i un projecte de futur compartit amb els agents socioeconòmics, i de com es poden generar consensos. A més, també conversaran sobre el paper que tenen les agendes globals.

Abans del diàleg, Alfonso Vegara es reunirà amb els membres dels grups motors del Pla estratègic per poder conversar sobre les ciutats del present i el futur.

D'altra banda, dimecres (19 h) es durà a terme una comissió de treball del Consell de Ciutat a l'entorn del pla estratègic 2030.

Edicions locals