Francesc Colomé: 'Sergi Mingote tenia un gran esperit de servei públic'

L'alcalde de les Franqueses va idear juntament amb el paretà Onat Foundation, que manté el seu llegat esportiu i solidari

Esports

El paretà Sergi Mingote va ser una persona multifacètica, que principalment és recordat per haver estat un escalador d'elit i per la seva tasca política com alcalde de Parets. Tot i això, el llegat que va deixar el paretà va més enllà perquè va ser una persona que va saber vincular la seva vida amb la solidaritat, tal com va aconseguir amb la creació d'Onat Foundation. 

Francesc Colomé i Sergi Mingote van coincidir com a treballadors a l'Ajuntament de Granollers. L'amistat es va vincular amb l'esport i poc després amb la solidaritat amb la creació de l'Onat Foundation, que té seu a Parets. Des de la mort de Mingote, Colomé ha assumit la seva presidència. Des de fa uns anys s'impulsen els premis inclusius, que vincula esport i solidaritat, tot i que enguany es vol tirar endavant amb un congrès internacional. "Vam coincidir com alcaldes, jo a les Franqueses i ell a Parets. Vam fer una quedada per compartir experiències i, finalment, va sorgir la necessitat de crear una entitat solidària i esportiva", explica Colomé, que assenyala que ha estat un èxit la seva posada en marxa: "En Sergi ha aconseguit que Onat Foundation no fos una cosa local, fos una cosa més gran, de país. Jo, com en Sergi, tenim aquest esperit de servei públic".

Edicions locals