La unitat de recuperació en salut mental de Benito Menni podrà entrar en funcionament l'1 de febrer

L'anunci de l'obertura arriba després que l'associació Daruma denunciés la setmana passada que l'equipament romania tancat dos mesos després de la seva inauguració

Societat

El Departament de Salut ha assegurat que la nova unitat de recuperació en salut mental que Benito Menni CASM de Germanes Hospitalàries gestionarà a l'Hospital de Granollers podrà entrar en funcionament l'1 de febrer. L'anunci de la data arriba després que la setmana passada l'associació Daruma alertés que els tràmits burocràtics han mantingut tancat aquest equipament sanitari més de dos mesos després de la seva inauguració.

Ara el Departament de Salut ha insistit que "ha treballat i enllestit els tràmits, dintre dels terminis establerts al Decret 151/2017".

Els 18 llits previstos conformen la nova unitat de recuperació en salut mental i han de permetre que els pacients del territori que fins ara eren tractats a Sant Boi de Llobregat puguin ser atesos a Granollers. D’aquesta manera es reforça la continuïtat i la proximitat en l’assistència de la salut mental dins la mateixa comunitat dels pacients.

El nou edifici disposa de 800 metres quadrats i s’ubica a la zona annexa a les consultes externes de l’Hospital de Granollers, contigu a la unitat d’hospitalització d’aguts. Atendrà a adults amb problemes de salut mental complexos, amb l’objectiu que puguin recuperar-se amb una intervenció multidisciplinària i integral que els permeti desenvolupar el seu projecte de vida.

Edicions locals