Radar Process, al Pla de Llerona, crea una nau pilot d'R+D+I
La firma està especialitzada en disseny d'instal·lacions automatitzades per a la manipulació de productes en pols, granulats i líquids
L'empresa Radar Process, especialista en disseny d'instal·lacions automatitzades per a la manipulació de productes en pols, granulats i líquids, ha posat en marxa una nau pilot a les seves instal·lacions del polígon Pla de Llerona. Es tracta d'una sala experimental de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) amb un laboratori d'altes prestacions per optimitzar la qualitat, el control i l'eficiència dels seus projectes, així com una instal·lació de transport pneumàtic per replicar les instal·lacions automatitzades que ofereix l'empresa.
En concret, al laboratori és possible caracteritzar de manera reològica tota mena d'ingredients granulats i pulverulents i comparar-ne el comportament amb una àmplia base de dades, en la qual es recullen les propietats físiques que més impacten en el comportament del producte durant la manipulació.
D'altra banda, la línia de transport pneumàtic permet ajustar i provar els equips sota diferents condicions i configuracions per personalitzar la solució proposada. A més, aquesta línia inclou sensors de velocitat, humitat, temperatura i pressió al llarg de tota la línia per monitorar exhaustivament les condicions de cadascuna de les proves. En conjunt, aquesta inversió busca evitar els problemes i els imprevistos que apareixen quan es treballa amb productes nous i complexos.
Tot plegat forma part d'una estratègia a llarg termini per mantenir-se a l'avantguarda en solucions tècniques i oferir les millors instal·lacions a mida. La planta pilot, pensada i adaptada a les tres divisions amb què treballa Radar –alimentació, plàstics i químics, i cafè–, consta de 180 metres quadrats i està operativa des de fa poques setmanes.