La urbanització del Sector R de Corró d'Avall arrencarà aquest gener

El termini d'execució dels vials i d'urbanització de l'espai és d'uns 8 mesos aproximadament

Societat

Terrenys del Sector R que seran urbanitzats, entre l'avinguda de la Sagrera i el carrer Joan Maragall
Terrenys del Sector R que seran urbanitzats, entre l'avinguda de la Sagrera i el carrer Joan Maragall

Aquest gener començaran les obres d'urbanització del Sector R de Corró d'Avall, a tocar del cementiri, uns treballs adjudicats a la unió temporal d'empreses (UTE) formada per Barnasfalt SA i Excavacions i Obres Públiques Requena SA. La UTE vallesana va ser la seleccionada en obtenir la millor puntuació de les 15 ofertes rebudes per executar els treballs, pressupostats en 1.743.303 euros (IVA inclòs), uns 500.000 euros menys que l'import màxim de licitació.

El termini d'execució serà de 8 mesos, temps durant el qual s'urbanitzaran els vials i els espais lliures definits al pla parcial del Sector R, que limita al nord amb el carrer Joan Maragall, al sud amb la casa de Can Garriga i camps de conreu, a l'oest amb l'avinguda de la Sagrera i a l'est amb més camps de conreu. L'actuació també inclou el sanejament i les instal·lacions de subministrament de l'electricitat.

En total s'actuarà en uns terrenys de 39.180 metres quadrats, dels quals 19.511 seran per a sostre residencial, amb una zona residencial lliure per a 16 habitatges unifamiliars aïllats, 24 habitatges adossats i 92 pisos, així com una altra zona per a habitatges de protecció oficial, amb 68 pisos. També es destinaran 13.721 metres a dues zones verdes i 7.800 a equipaments municipals, on l'Ajuntament preveu construir un nou pavelló esportiu.

La reparcel·lació del sector afecta 20 propietaris, entre els quals també hi ha l'Ajuntament. D'altra banda, el traçat dels nous carrers afectarà diverses edificacions antigues, com tots els habitatges del barri de Sant Tomàs, un dipòsit d'aigua i altres cases aïllades, que seran enderrocades. El projecte preveu conservar un molí catalogat, situat al sud del barri de Sant Tomàs.

Edicions locals