EnRaonar convida Victòria Camps a reflexionar sobre drets en temps de pandèmia

La xerrada serà dimarts i es farà en línia, tenint en compte l'increment de contagis de Covid de les darreres setmanes

Societat

Victòria Camps
Victòria Camps

Llibertat i seguretat en temps d'incerteses és el títol de la propera xerrada programada pel col·lectiu EnRaonar, e què es pretén reflexionar si, arran de la pandèmia, s'estan conculcant drets essencials darrere justificacions sanitàries. Per fer-ho, l'entitat ha convidat la catedràtica d'ètica Victòria Camps, que dimarts (19 h) protagonitzarà la trobada a través de Youtube.

Tenint en compte l'augment de contagis, l'entitat ha decidit traslladar l'acte que s'havia de celebrar a la sala Tarafa al format digital. Victòria Camps és catedràtica emèrita de Filosofia Moral i Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), autora de diverses publicacions i mereixedora de desenes de reconeixements acadèmics. També és presidenta de la Fundació Víctor Grífols i membre del Comitè de Bioètica de Catalunya. Ha estat senadora, consellera del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i presidenta del Comitè de Bioètica d'Espanya. El seu darrer llibre, Tiempo de cuidados (Arpa, 2021), és una reflexió sobre l'ètica de les cures i allò que és públic.

Més activitats

D'altra banda, EnRaonar també ha avançat les seves properes activitats. El proper 16 de febrer projectarà al cinema Edison la pel·lícula de Ken Loach Sorry We Missed You (2019), en un acte conjunt amb CCOO i UGT, en què posteriorment Josep Burgaya, degà de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la UVic, protagonitzarà el col·loqui Noves formes d'explotació laboral.

I el 17 de març a la sala Tarafa, Enraonar ha convidat els periodistes Antoni Bassas i la Milagros Pérez Oliva a dialogar sobre Democràcia i nacionalismes. Poden els nacionalismes reforçar la democràcia o li són un entrebanc?, en un acte que la pandèmia ha fet endarrerir unes setmanes.

Edicions locals