Les Franqueses i Canovelles es coordinen contra les concentracions de vehicles als polígons

L'operatiu policial, coordinat amb Mossos d'Esquadra, es localitzarà a Can Castells i el Pla de Llerona durant els caps de setmana

Societat

Reunió de coordinació per evitar les concentracions de vehicles als polígons
Reunió de coordinació per evitar les concentracions de vehicles als polígons

Els ajuntaments de les Franqueses i Canovelles han ultimat aquest dimarts els detalls de l'operatiu conjunt, i coordinat amb els Mossos d'Esquadra, previst pels propers caps de setmana als polígons del Pla de Llerona i Can Castells amb l'objectiu d'evitar les concentracions il·legals i massives de vehicles detectades darrerament en aquestes zones, sobretot a la nit i els dies festius.

Aquest dimarts s'han reunit a les Franqueses els alcaldes Francesc Colomé i Emilio Cordero, el regidor de Seguretat Ciutadana de les Franqueses, Moisés Torres, representants de les policies locals dels dos municipis i membres de l'Àrea Bàsica Policial de Granollers dels Mossos d’Esquadra. Durant la trobada s'ha parlat del desenvolupament del dispositiu i de la coordinació entre tots els cossos policials que hi participaran.

L'operatiu consistirà en el control d'accessos als polígons des dels dos extrems: el passeig de la Ribera de Canovelles al sud i la Via Europa a les Franqueses al nord. La resta d'entrades i sortides estaran senyalitzades i tancades mentre es dugui a terme l'acció.

Aquestes concentracions de vehicles, detectades en diversos polígons de la comarca, no només incompleixen les normes de trànsit amb la realització de curses i les ordenances municipals de civisme amb el consum de begudes alcohòliques a la via pública, actes incívics i sorolls; sinó que contravenen totes les recomanacions i la normativa sanitària vigent contra la Covid-19. Durant l'operatiu se sancionarà qualsevol actuació punible que es detecti.

Més de 500 cotxes

Dissabte passat, de matinada, més de 500 vehicles van concentrar-se al polígon Pla de Llerona per fer un botellot i curses amb els cotxes, tal com havien fet feia pocs dies al polígon de la Garriga o al mateix polígon de Llerona a començaments de desembre, entre d'altres.

La trobada va generar indignació entre els veïns del municipi, tant pels sorolls i les molèsties que generaven de matinada com per la brutícia que van deixar en diversos carrers del polígon. De fet, el soroll podia sentir-se des d'indrets de Granollers i l'Ametlla. A més, per accedir i marxar del polígon, van travessar zones habitades a tota velocitat, fent soroll amb els tubs d'escapament i derrapades.

Edicions locals