L'oposició reclama la dimissió de Fran Sánchez com a regidor després de ser nomenat gerent de la Vall del Tenes

ERC, En Comú Podem, Cs i Junts consideren "inadmissible èticament" que l'electe socialista d'un municipi de l'ens pugui exercir-hi de tècnic

Política

Fran Sánchez
Fran Sánchez | Ajuntament de Lliçà d'Amunt

Lliçà d'Amunt

Tots els grups a l'oposició de l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt demanaven ahir, a través d'una moció al ple municipal, la dimissió del regidor socialista Fran Sánchez Castilla, que ha guanyat la plaça de gerent de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, de la qual Lliçà d'Amunt forma part. ERC, En Comú Podem, Cs i Junts consideren "inadmissible èticament exercir de regidor d'un municipi que pren decisions que afecten el propi lloc de feina i a la inversa".

Tot i reconèixer que el nomenament i la compatibilitat de càrrecs en aquest cas és legal, els 8 regidors dels grups de l'oposició pensen que el PSC s'ha "aprofitat de la bona fe de qui va redactar els estatuts o les normes de la Mancomunitat, que no va pensar mai que això podria passar. Considerem que és legítima la promoció personal de qualsevol militant  en el si del seu partit, però és molt lleig aprofitar les escletxes legals per treure rèdit personal", diu la moció, que va ser rebutjada pels 9 vots socialistes –que inclouen el del propi Sánchez i la seva parella–.

El text proposa reprovar el regidor Fran Sánchez per "no donar exemple de transparència i tacar la imatge d'aquest ajuntament aportant ombres sobre les seves actuacions", a més d'exigir a la Mancomunitat la regulació d'aquests casos de manera que no torni a passar que un representant electe d'un dels municipis integrants pugui exercir de tècnic a la mateixa Mancomunitat.

Edicions locals