Desmantellada una deixalleria il·legal a Vilanova on es desballestaven vehicles

Denuncien el responsable per contaminació del sòl, abandonament de residus i cria il·legal de gossos

Societat

Desmantellada una deixalleria il·legal a Vilanova on es desballestaven vehicles
Desmantellada una deixalleria il·legal a Vilanova on es desballestaven vehicles | Mossos d'Esquadra

Vilanova del VallèsACN

Un operatiu format per Mossos d'Esquadra, policia local, Inspecció de Treball i policia espanyola va desmantellar una deixalleria il·legal situada en una nau a la carretera BP 5002, a prop de Vilanova del Vallès el 29 de gener, on es van trobar una gran quantitat de vehicles abandonats, residus perillosos sense tractar. A més, s'hi llogaven semiremolcs i vehicles per emmagatzemar objectes, de "procedència delictiva". En total, es van localitzar 25 vehicles que s'havien donat de baixa.

Els Mossos van denunciar infraccions contra la normativa de medi ambient per desballestar vehicles il·legalment, abandonament de residus i contaminació del sòl per vessament d'olis i també per cria il·legal de gossos. A més, la policia espanyola va detenir dues persones per incomplir la llei d'estrangeria.

Durant el registre, es van detectar problemes mediambientals derivats de l'abandonament d'una gran quantitat de vehicles en desús de tota mena: camions, semi remolcs, remolcs, furgonetes i turismes, i per la presència de residus perillosos sense tractar.

Els mossos també van denunciar el responsable de la deixalleria per una infracció administrativa a la normativa contra el benestar animal, ja que, en el decurs de l'operatiu, els agents van trobar quatre gossos adults que estaven lligats amb cadenes, fet que els impedia arribar a l'aigua i al menjar, i sis cadells més dins d'un contenidor tancat.

A banda, Inspecció de Treball va comprovar que quatre treballadors no tenien permís de treball i un altre prestava serveis sense estar d’alta al Règim General.

El dispositiu va actuar després que l'Ajuntament de Vilanova informés de l'activitat il·lícita de gestió de residus que s'hi duia a terme.

Van participar en l'operatiu agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Granollers, de la Unitat de Drons, de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) i d’ Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO), en coordinació amb la Policia Nacional i la Policia Local de Vilanova del Vallès.

Edicions locals