Porsche posa a prova un nou prototip de resistència al Circuit

Després de diversos dies de rodatge s'han completat un total de 2.000 km al traçat vallesà

Esports

Porsche posa a prova un nou prototip de resistència al Circuit
Porsche posa a prova un nou prototip de resistència al Circuit | Circuit de Barcelona-Catalunya

Una de les marques més llorejades del món de la resistència ha passat pel Circuit de Barcelona-Catalunya. Es tracta de Porsche, i ho ha fet amb una tasca molt important, la de provar per primera vegada en un traçat de projecció internacional el nou prototip LMDh, un model de resistència que farà el seu debut mundial en 2023.

Després de diversos dies de rodatge per part dels pilots de l'esquadra, Felipe Nasr i Dane Cameron, s'han completat un total de 2.000 km al traçat català. Porsche ja havia rodat amb el nou LMDh, encara que a la seva pista de proves de Weissach, on no va poder completar la meitat del quilometratge aconseguit a Barcelona. El prototip de Porsche serà homologat aquesta tardor i al gener de 2023 intentarà sumar una corona més a les 19 que ja té  Porsche a les 24H de Le Mans.

Aquesta unitat del Porsche Penske Motorsport és un exemple d'una nova generació de prototips aptes per a competir tant al WEC (el mundial de resistència en el qual estan adherides les 24H de Le Mans) com a l’IMSA (el certamen americà que celebra les 24H de Daytona, entre altres). El seu nom, LMDh, així ho indica, fent referència a Le Mans i Daytona. Aquesta configuració és l'única que permetrà participar en tots dos campionats.

L'objectiu de Porsche a Barcelona era el de configurar tots els sistemes de l’LMDh, provar el comportament dels pneumàtics i optimitzar la interacció entre el motor V8 Turbo de combustió i tots els elements híbrids. El traçat mundialista també ha servit com a banc de proves per a simular situacions reals de cursa com ara els diferents relleus en el temps. Per primera vegada, totes les parts implicades en el projecte s'han unit a la pista: Porsche, Penske, Michelin, etc.

Edicions locals