Núria Busquet, al vermut literari del Tarambana

L'escriptora cardedeuenca conversarà amb la periodista Clara M. Clavell sobre 'La història d'en Shuggie Bain', que ha traduït

Cultura

Núria Busquet va ser finalista al Premi Òmnium a la millor novel·la de l'any 2019 per 'Zona zero'
Núria Busquet va ser finalista al Premi Òmnium a la millor novel·la de l'any 2019 per 'Zona zero' | Òmnium

Cardedeu

Dissabte (12 h), el cicle de Vermuts Literaris del Tarambana rebrà l’escriptora i traductora cardedeuenca Núria Busquet, qui  presentarà la novel·la de Douglas Stuart La història d’en Shuggie Bain, de la qual n’ha fet la traducció.

Amb aquest llibre Douglas Stuart va ser Premi Booker 2020, un premi literari per a la millor novel·la escrita en anglès de cada any. La història d'en Shuggie Bain situa l’acció als anys 80 a Glasgow i en les polítiques de Thatcher, que fan disparar la desocupació i les famílies es veuen obligades a fer filigranes per sobreviure. La protagonista, l’Agnes Bain, és una dona sense sort que sempre ha aspirat a més: somia en una casa bonica i una vida acomodada que no hagi de pagar a terminis. Mentre la beguda es converteix en el seu gran aliat, els nens fan mans i mànigues per ajudar-la, però d’un en un l’abandonen per salvar-se a si mateixos. Tots menys en Shuggie, el més petit de tots, que es nega a rendir-se.

El següent vermut serà el 9 d’abril amb l’escriptora Eva Baltasar que presentarà Mamut, l’obra que completa la trilogia que va iniciar amb Permagel i Boulder. El cicle és un projecte de la periodista Clara M. Clavell i compta amb el suport del Tarambana i la llibreria Compàs de Cardedeu.

Edicions locals