Neix el Montseny Circuit Art

Galeries artístiques s'apleguen amb hotels i restaurants per fomentar el turisme a través de l'art, sumat a l'oferta de natura i gastronòmica

Cultura

Conjunt d'obres de l'exposició de Núria Duran a la galeria Nidart de Santa Maria de Palautordera
Conjunt d'obres de l'exposició de Núria Duran a la galeria Nidart de Santa Maria de Palautordera | Albert Segura

Cardedeu, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Sant CeloniACN

Sis galeries artístiques de l'entorn del Vallès Oriental han creat el Montseny Circuit Art, una proposta que fomenta el turisme a la comarca de la mà d'hotels i restaurants. La proposta tindrà caràcter trimestral, i se celebrarà per primera vegada el cap de setmana del 19 i 20 de març. L'objectiu és convertir l'art en un element d'atracció de visitants, motiu pel qual s'ha treballat amb els ajuntaments i amb hotels i restaurants per articular una oferta de natura i gastronomia que complementi la visita a les sales. Les exposicions seran diferents a cada un dels espais, de manera que el visitant podrà muntar el seu recorregut pels diferents municipis que configuren la proposta, tots situats a l'entorn del parc del Montseny.

Es tracta d'una proposta que neix de la Rectoria Vella de Sant Celoni, el Centre d'Art Contemporani Nidart de Santa Maria de Palautordera l'Espai Ruscalleda Art i l'Espai Arts de Llinars del Vallès, el Centre d'Art La Rectoria de Sant Pere de Vilamajor i el Museu Tomàs Balvery de Cardedeu. Tots ells van veure la possibilitat d'agrupar-se sota una mateixa oferta per promocionar les exposicions que tenen en marxa o en previsió, de manera que oferissin al visitant una continuïtat en la visita.

"La idea és presentar l'art que tenim al Montseny, tan als nostres visitants habituals com als d'altres indrets del país, perquè puguin venir a passar el cap de setmana juntament amb diferents propostes gastronòmiques i de natura", explica Susanna Gutiérrez, responsable de Nidart. És per això que, a més de coordinar-se entre si, s'han donat la mà amb ajuntaments i diversos restaurants i hotels per oferir detalls i complements al visitant.

El perfil dels artistes és ampli, amb alguns amb carreres consolidades i d'altres que són emergents. "Gràcies a això oferim diferents disciplines", afegeix Gutiérrez.

Amb la idea que tots els centres es puguin ajudar els uns als altres, s'ofereix una proposta que en lloc de ser itinerant vol fer que sigui el visitant qui volti el territori. "Volem que sigui una cosa dinàmica i lliure, perquè cadascú es pugui fer el seu propi circuit per anar a un museu, a un centre, després a dinar a un restaurant i a la tarda a una altra exposició, muntant-se el seu cap de setmana", explica Gutiérrez.

Terra d'artistes

El col·lectiu vol fer visible el nivell artístic dels creadors que hi ha a la zona del Montseny, on hi ha dinamisme gràcies a presència de centres d'art en molts dels municipis d'aquesta àrea del Vallès. "D'artistes ho som tots, però no tothom es deixa anar, i a la zona del Montseny s'hi concentra molta creativitat", diu Georgina Misser, responsable de l'Espai Ruscalleda de Llinars del Vallès.

Una d'aquestes artistes és Núria Duran, que aquests dies exposa a la sala Nidart de Santa Maria de Palautordera Pueblos, una proposta on barreja art pictòric amb treballs tèxtils. La mostra ha servit aquest dimecres d'escenari per donar el tret de sortida a la nova agrupació de galeries.

El Montseny Circuit Art celebrarà la seva primera edició el proper cap de setmana, i tindrà caràcter trimestral.

Edicions locals