Catalunya en Comú presenta la nova sectorial de drets animals a Montmeló

Jessica Albiach participava en la presentació que es feia a la Sala de la Concòrdia

Societat, Política

Catalunya en Comú presenta la nova sectorial de drets animals a Montmeló
Catalunya en Comú presenta la nova sectorial de drets animals a Montmeló

Montmeló

Montmeló ha estat la seu escollida per a la presentació de la nova sectorial de drets animals de Catalunya en Comú. L’acte ha comptat amb la participació de personalitats destacades del partit, com la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, o el diputat al Congrés, Joan Mena.

La Sala de la Concòrdia de l’Ajuntament de Montmeló ha acollit aquest dissabte la presentació de la nova sectorial de drets animals, impulsada pel partit Catalunya en Comú. A l’acte, organitzat pels grups municipals de Mollet i Montmeló, han participat la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach; el regidor al Congrés, Joan Mena; la coordinadora de la nova sectorial, Rosa Mateu i el coordinador de la sectorial i regidor a Montmeló, Jordi Manils.

En la presentació, Jéssica Albiach destacava que aquesta iniciativa és necessària per la rellevància que ha agafat aquest tema en els últims mesos i del qual cap espai polític pot mantenir-se aliè. Albiach també remarcava la importància de les polítiques animalistes atès que “hem de tenir cura de la interdependència entre persones i animals” i que “el progrés d'una societat es mesura en com tracta els seus animals”.

El diputat Joan Mena també explicava els grans avenços que ha fet el govern actual d’Espanya en aquest àmbit, tot i que lamentava que “han hagut de passar quaranta anys de democràcia perquè hi hagi una llei de drets d'animals”.

El regidor montmeloní i un dels coordinadors de la sectorial, Jordi Manils, recalcava el paper del municipalisme en la lluita pels drets dels animals i posava com a exemple la prohibició dels circs d’animals, que va començar com una iniciativa a Montmeló i a diversos municipis del Vallès Oriental i ja ha arribat al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats.

Els quatre ponents també van posar el punt d’atenció en la participació de la ciutadania, animant-los a inscriure’s i a donar suport a les organitzacions municipals animalistes.

Edicions locals